ביקורת שלושה שבועות לאחר גרידה שנייה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/06/2019 | 21:39 | מאת: מצפה בקרוב

שלום פרופ' אשמח לעצתך. שלושה שבועות לאחר גרידה בשבוע 7. היום האולטרסאונד הטכנאית ראתה רירית של 9 מ''מ וזקיק בשחלה ימין של 15*18 והשאר קטנים (לא ברור אם ציסטה-נוזל צלול). יש לי הפרשות חומות שבאות לסירוגין. הטכנאית לא ראתה מאיפה. שאלתי היא האם תקין? טרם נבדקתי אצל הרופא המטפל וטרם קיבלתי ממנו התייחסות. האם קרוב לוודאי שהזקיק הוא יותר ציסטה ולא זקיק? יש לציין כי מהגרידה הקודמת נהייתה לי הפרעה בביוץ שהובילה להפריות כך שקשה לי להאמין שמדובר בזקיק שגדל באופן עצמוני ובדומה לכך הרירית.. מה דעתך? תודה רבה!

תעשי בדיקת דם לאסטרדיול ותדעי אם זה זקיק. בד"כ תוך 4-6 שבועות תגיע ווסת ואז המערכת "תתאפס". עד אז הפרשות חומות ודמיות לא נדירות.

04/06/2019 | 07:49 | מאת: מצפה בקרוב

אני מניחה שהערכים צריכים להיות יחסית גבוהים כדי שייחשב זקיק? כלומר בסביבות ה800 בהתאם להבשלה שלו? תודה רבה

בערך

05/06/2019 | 11:27 | מאת: מצפה בקרוב

היי בבדיקות דם האסטריודיל הוא 627 פרוגרסטרון 27.5 Lh 10.4 מה זה אומר ביחס לזקיק? לרירית? האם מדובר בציסטה? תודה רבה

נראה שזה אולי גופיף צהוב.

05/06/2019 | 14:56 | מאת: מצפה בקרוב

כלומר, לאחר ביוץ? מתי אני צפויה לקבל? ומה פשר ההפרשות? תודה רבה

תוך שבועיים צפוי שתקבלי ווסת. קשה לדעת מה פשר ההפרשות מבלי לבדוק אותך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית