שאלות לגבי הריון- חשובות מאוד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/12/2022 | 10:00 | מאת: לינוי שאלה

שלום, אשמח למענה על כמה שאלות- 1. מה זה אי ספיקת הגופיף הצהוב ואיך התופעה באה לידי ביטוי ואיך אפשר לאבחן? האם זו תופעה שקורית כל חודש ומה גורם לה? 2. זריקת אוביטרל- האם גם היא כמו האיקקלמין נמצא קשר בינה לבין הגברת סיכוי לסרטן? והאם אם יש לי ציסטה קטנה בשחלה האם אני יכולה להשתמש באוביטרל? כי רשום בנספח המצורף לאוביטרל שאסור שימוש למי שיש ציסטות אבל היום כמעט לכל הנשים יש איזו ציסטה כל חודש שנספגת לרוב. מה התופעות לוואי השכיחות בשימוש עם אוביטרל והאם האוביטרל עצמו גורם להריון להיות בסיכון בגלל השראת זקיקים? 3. מה אחוזי הסיכוי להיכנס להריון בהזרעה עם אוביטרל ביחס לסיכויי כניסה להריון ללא אוביטרל בתהליך של הזרעה? 4. אם יש לי ציסטה קטנה אז האם זה אומר שאסור לי לעבור הפריה חוץ גופית ולהשתמש באיקקלמין? היא נספגת כל חודש. מה ההנחיות לגבי נשים עם ציסטות בתהליכי הפריה? 5. אני בת 34, עוד חודשיים בת 35 ויש לי שני ילדים בני 5 ושנתיים. מה קורה החל מגיל 35? כמות הביוצים פוחתת? מהם סיכויי הכניסה להריון בגילאי 35-40.בערך ומה השינויים שצפויים לאישה החל מגיל 35 מבחינת הביוצים ובכלל? 6. שאלה אחרונה- אני מקבלת כל חודש מחזור וערכי ההורמונים תקינים וגם האולטרסאונד תקין. אבל במעקב של ההורמונים- ה- LH למשל לא עולה מעל 8 וגם הפרוגסטרון נשאר כל הזמן בערך של עד 0.5. הטווח של ההורמונים תקין אבל הוא לא מגיע לערך הרצוי שצריך להיות בביוץ. ממה זה נובע? אם הערכים תקינים אבל לא מגיעים לנורמה שצריכים להיות בזמן הביוץ אז אין ביוץ? והאם בערכי LH, פרוגסטרון ואסטרוגן שלא תואמים את ערכי הביוץ אפשר להיכנס להריון ומה הסיכויים לכך? תודה.

הי, 1. א"ס גופיף צהוב - הינה תופעה שבה הגופיף הצהוב שבשחלה שאמור לספק תמיכה הורמונלית להריון בצעיר בתחילת דרכו מפסיק לעבוד / עובד פחות טוב מהרצוי. בנשים מסויימות התופעה עלולה לקרות כל חודש ובאחרות כמו במטופלות IVF זה עלול לקרות בעקבות הטיפול עצמו. יבוא לידי ביטוי בהכתמות דמיות עוד לפני המחזור או במרווח בין וסתי קצר או בכשלושנות השרשה של ההריון. מדובר בתופעה קשה לאבחון. 2. אין קשר בין אוביטרל לסרטן, שימוש באוביטרל רק על פי הוראת רופא ולאחר שביצע אולטראסאונד וראה את השחלות (ואם יש או אין בהן ציסטות/זקיקים), לא גורם להריון להיות הריון בסיכון. 3. הסיכוי להריון בהזרעה עם או בלי אוביטרל דומה. האוביטרל יעזור לתזמון הביות ובהתאמה תזמון ההזרעה וכן לתמיכה בגופיף הצהוב במידה ויד חשד לאי ספיקה שלו. 4. לפי התיאור שלך לא מדובר בציסטה אלא בזקיק. ציסטה לרוב אינה גדלה וחולפת בכל חודש. בכל אופן - לגבי טיפולי הפריה אין מניעה, יש לנהל כל מקרה לגופו - ממליצה להיוועץ עם רופא הפוריות המטפל. 5. יש ירידה בכמות ברזרבה השחלתית והן באיכול הביציות ככל שהגיל מתקדם, החל מגיל 35 הירידה הינה מעט חדשה יותר לעומת לפי גיל 35. ובכל זאת רוב הנשים גם אחרי גיל 35 מבייצות בכל חודש. 6. אם אין ביוץ גם לא יהיה הריון. הפרעות ביוץ יכולות להיות ממגוון סיבות. הסיבה השכיחה ביותר הינה שחלות פוליציסטיות. כדי להעריך מה הסיבה אצלך להפרעת הביוץ יש להשלים תשאול מלא, בדיקה גופנית ואולטראסאונד - ממליצה לפנות למרפאת פוריות לתור מסודר. בהצלחה!!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון