קיסרי, פוליפ וכניסה להריון נוסף

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/12/2022 | 15:23 | מאת: מיכל

שלום! אני בת 33 ולפני 3 שנים עברתי לידה בקיסרי חירום. כעת מעוניינת בהריון נוסף והרופא הפנה אותי למספר בדיקות בעקבות תלונות של התארכות המחזור( לכ-50 ימים) ומדי פעם הפרשות חומות בין מחזורים. לפי פרופיל הורמונלי ככה"נ מדובר בשחלות פוליציסטיות, למרות שהאולטרסאונד תקין. אציין גם שהרופא הבחין באולטרסאונד בנישה קיסרית. נשלחתי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית שלא ממש צלחה והתחלתי לדמם במהלכה. הרופאים הצליחו בקושי להיכנס ואמרו שראו פוליפ קטן בפתח הרחם בגודל 5-8 מ"מ וקבעו לי היסטרוסקופיה ניתוחית להמשך הבדיקה. בגלל שעברתי קיסרי, הדאיג אותי מאוד הנושא של הידבקויות ואי פיריון בעקבותו, עכשיו מתווסף עניין הפוליפ והנישה. עד כמה כל אלו יכולים לפגוע בכניסה להריון? פוליפ בגודל כזה יכול להיות בעייתי? מה הסיכוי ל הידבקויות לאחר קיסרי שמובילות לבעיות פיריון? האם הופעת הפרשות חומות בין מחזורים יכולות להיגרם מהנישה או מהפוליפ? סליחה על האורך, אני פשוט מאוד מבולבלת והתור להיסטרוסקופיה הניתוחית הוא רק עוד 4 חודשים... תודה!

1. שילוב של הפרעת ביוץ על רקע שחלות פוליציסטייות, הידבקויות תוך רחמיות/אגניות, ופוליפ תוך רחמי - בהחלט יכולים לפגוע בפוריות. עוד פקטור חשוב לבדוק הינו - בדיקת זרע. 2. קשה לבודד את עניין הפוליפ משאר הדברים ולאמר אם הוא גורם משמעותי שמפריע להריון להיקלט אך לאור קושי בכניסה להריון בהחלט מסכימה עם ההמלצה להסירו. 3. הידבקויות אחרי קיסרי שמובילות לבעיות פוריות הינן די שכיחות, אין בספרות הערכה מדוייקת של השכיחות.ניתן להשלים הערכה של היסטרוסקופיה לבדיקת הידבקויות תוך רחמיות וצילום רחם/אולטראסאונד עם EX-FOAM להערכת הידבקויות אגניות. 4. הפרשות חומות בין המחזורים יכולות לנבוע הן מהפולים והן מהנישה. המשיכי עם הבירור של ההסיטרוסקופיה וקבעי תור מסודר למרפאת פוריות. בהצלחה!!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון