מחזור לא סדיר בפערים של כמה חודשים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

03/07/2019 | 19:55 | מאת: גל

שלום, אני בת 29, בריאה בדרך כלל, נוטלת באופן קבוע למודקס וסרוקוול. כבר תקופה ארוכה שיש לי איחורים גדולים בוסת, כרגע אני כבר שלושה חודשים בלי וסת. הייתי כבר כמה פעמים אצל גניקולוגית, היא עשתה לי אולטרסאונד ובדיקות דם והיא לא מצאה משהו מיוחד ולא נתנה לי טיפול, היא רק אמרה שכשאני ארצה להיכנס להיריון אני אבוא אליה והיא תעזור לי. התופעה הזאת תקינה? זה בסדר לא לטפל בזה כרגע ולחכות עד הרגע שארצה להיכנס להיריון? זה לא מזיק לגוף כשאין וסת?

04/07/2019 | 11:04 | מאת: ד"ר בני פיינר

הסיבה השכיחה ביותר היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות. זו תופעה נפוצה שמבוססת על ביוץ לא סדיר ולעיתים תופעות כגון אקנה או שיעור יתר. רצוי ליטול גלולות כל עוד לא מתכננים הריון כיוון שמחזורים ללא ביוץ לאורך זמן אינם מוסיפים בריאות לרירית הרחם והגלולות מגנות עליה.

04/07/2019 | 12:52 | מאת: גל

תודה רבה. אין לי אקנה או שיעור יתר... יכול להיות שזה משהו אחר?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון