מהן תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות? איזה תכשירים...
מתכננת הריון בקרוב? כחלק מההכנות לתקופה המרגשת, מומלץ...
שלום, אני בשבוע 30, משתדלת לישון על הצד אבל נוח לי לישון על הגב.. הבנתי שזה מסוכן לעובר בגלל זרימת חמצן. אני עושה מאמצים לישון בעיקר על צד שמאל אבל בלילה אני כל הזמן מתהפכת, השינה שלי גם כך לא נוחה ושקטה.. אז יוצא שאני ישנה הרבה על הגב וגם על צד ימין. האם זה מסוכן? מה אני יכולה לעשות כדי לא להתהפך ולהישאר על צד שמאל? תודה
שלום יעל, באופן כללי אספקת הדם לרחם ולעובר היא מייטבית בשכיבה על הצד, ובעיקר על צד שמאל. עם זאת, אין בהמלצה זו כדי להדיר שינה מעינייך.. אין בעיה לשכב גם על צד ימין ואצל רוב הנשים אין גם בעיה בשכיבה על הגב. כמו כן, לרוב כאשר שכיבה על הגב פוגעת בזרימת הדם גם האשה חשה אי נוחות או קוצר נשימה ולכן משנה תנוחה גם מתוך שינה.
שלום רב, אני בשבוע 33, משתדלת לשתות הרבה, כפי שמומלץ , אבל לא מרגישה שיוצא לי שתן בהתאם. וגם כשאני הולכת אחרי כמה שעות טובות -לא יוצא בהתאם למה ששתיתי. אני יודעת שדוקא אמור להיות הפוך, שיש דחיפות. עשיתי תרבית שתן וכללית לפני שבועיים בערך והיה תקין . ואין לי בצקות בגוף. האם זה נורמלי? תודה.
שלום עדי האם יש תחושה של חוסר התרוקנות? האם יש כאבים? אם עם גשי להיבדק השאלה של שארית שתן אחרת לא נשמע שיש בעיה. תרגישי טוב.
אין כאבים או הרגשת חוסר התרוקנות אך יש תחושת לחץ בכל האיזור ואני צריכה להתרכז ובסוף יוצא טפטוף איטי ומועט.
שלום שבוע 15 ישנה בדרך כלל רק על צד שמאל אך לפעמים מתוך שינה מתעוררת על הגב. יצא שישנתי כמעט שעתיים על הגב וחוששת. האם הדבר בעייתי?
הדבר אינו בעייתי כלל, בעיקר בשבוע הריון זה.. כשמדברים על ירידת לחץ דם בשל ירידה בהחזר הוורידי עקב לחץ של הרחם הגדול על כלי הדם , מדובר על טרימסטר שלישי וסוף ההריון..
מיכל שלום, אני בשבוע 35 הגרד התחיל בסביבות שבוע 30 בכל הגוף עם תפקודי כבד תקינים. הגניקולוגים התיחסות לגרד בביטול ( היה גם בהריון הראשון וכבר עם הלידה). הגירודים מתגברים בלילה ודווקא לא בבטן (אין סימני מתיחה) והשאירו פצעים קטנים על הידיים עד המרפקים והרגליים עד השחקנים בלבד. החלטתי ללכת לרופא עור והוא אבחן כסקביאס. הבן והבעל לא הראו סימנים עד כה. לא הצלחתי להבין איך מבדילים בין pupp לסקביאס? אני מיועדת לקיסרי עוד שבועיים ומאוד חוששת להעביר את המחלה הלאה לתינוקות. קיבלתי טיפול של יורקס וקלמין. אשמח לעצה, היתכן ויש טעות באבחון הרופא או שההבדל בין סקאביאס לפאפ מאוד ברור? מה הטיפול מנע המקובל למשפחה ?
שלום, גרד הינה תופעה שכיחה בהריון, בעיקר בטרימסטר השלישי. לרוב אינו מסוכן וחולף לאחר הלידה. ניתן לטפל בליחוח של העור המקל על הגרד. במקרים קשים משחות סטרואידליות ואנטי-היסטמיניקה. גרד בהריון עשוי להעיד גם על מחלה בשם PUPP, זוהי מחלה מתבטאת בגרד עז, היא אינה מסוכנת לאם או לעובר. הגרד חולף לרוב לאחר הלידה. הפריחה מופיעה בעיקר באזורי מתיחה ומלווה בגרד עז. בנוסף, חשוב מאוד לבצע תפקודי כבד מלאים על מנת לשלול כולאוסטאזיס של ההריון שהינה זרימה אטית של מלחי המרה בכבד, מסיבה הורמונלית או גנטית שלדבריך היו תקינים. סקביאס הינה קרדית. שכיחה בשורשי כפות ידיים, רגליים, גניטליה, חזה ובתי שחי. התפרחת מופיעה כנקודות אדומות ומגרדת מאוד. הגרד מוחמר בשעות הלילה ומופיע כחודש לאחר ההדבקה! האבחנה היא קלינית ועל ידי משטח לסקיבאס (לא תמיד המשטח חיובי) בהצלחה!