אומגה 3 טבעוני בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

16/11/2022 | 11:04 | מאת: שני

שלום קארין, אני בטרימסטר ראשון (שבוע 7) והתחלתי לקחת אומגה 3 טבעוני לפני כשבועיים. עכשיו קראתי שצריך להתחיל לקחת אומגה 3 רק משבוע 12, האם להפסיק או להמשיך לקחת? זה תוסף שנקרא Vega Mega, אני לוקחת שתי טבליות כ"א 150 מ"ג DHA. תודה!

אין המלצה גורפת לנטילת אומגה 3 לאורך ההריון. ההמלצות מדברות בדרכ דווקא על טרימסטר שלישי לשם התפתחות מוח העובר. אין מניעה לקחת גם לפני. אם את צורכת 2-3 מנות דג בשבוע ( כולל טונה מקופסא), את יכולה לחכות לטרימסטר שלישי. אם אינך אוכלת דגים את יכולה להמשיך עם האומגה 3. להחלטתך, שוב אין הנחיה חותכת בנושא .

מנהל פורום תזונה בהריון