לידת עכוז לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

24/10/2021 | 14:01 | מאת: בתשבע

היי, אני נמצאת בתחילת טרימסטר שלישי להריון שני. לידה ראשונה הייתה קיסרי אלקטיבי בגלל מצג עכוז לאחר היפוך שלא צלח. כרגע העובר נמצא במצג עכוז, ונמצא בדיוק במקום שהיה העובר הראשון, מה שגורם לי לתהות אם זה קורה בגלל מבנה של הרחם. לכן יש לי מספר שאלות: 1 - במידה ובבדיקה הבאה העובר עדיין במצג עכוז, האם כדאי לבדוק את הסיבה לפני הלידה? או לאחריה? 2 - היפוך/לידת עכוז לאחר קיסרי, הסיכונים מוגברים? 3 - האם עדיין כדאי לבדוק את האפשרות ללידת עכוז או שעדיף מראש ללכת על קיסרי עקב הלידה הראשונה?

שלום בתשבע, 1. לא כל כך אפשרי לבדוק לפני הלידה אך לאחריה יתכן ויהיה מומלץ. תלוי איך תלדי (למשל אם זה ניתוח קיסרי, אפשר להתרשם ממבנה הרחם תוך כדי ניתוח). 2. היפוך אינו מסוכן בגלל הניתוח וזו ההמלצה הראשונה. במידה ומבנה הרחם לא תקין, זה מוריד את סיכויי ההצלחה אך לא ניתן לדעת את זה לפני הלידה. קיים סיכון קטן של קרע של הרחם בכל לידה אחרי ניתוח קיסרי אך מצג עכוז אינו מגביר סיכון זה. כמו כן, זה שהיה קיסרי בעבר אינו הופך את לידת העכוז ליותר מסוכנת (לעומת לידת עכוז ללא ניתוח בעבר). 3. אני ממליץ לבצע נסיון היפוך ואם הוא כושל, לבדוק אם את מתאימה ללידת עכוז. רק במידה ואין ברירה, הייתי מבצע ניתוח קיסרי מתוכנן. בהצלחה !!! ד"ר שווד 072-3228192

מנהל פורום לידת עכוז