הריון טרימסטר שלישי וזירוז

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/01/2024 | 10:41 | מאת: מורן

היי פרופ' אני בשבוע 35 ומדובר על ההריון ראשון יקר ואני מתקרבת לגיל 40 מעדיפה שיתחילו צירים עד שבוע 39 כי שמעתי שיש דבר כזה שנקרא שלייה מזדקנת ואני לא רוצה למשוך מעבר לשבוע 39/40 במידה ולא מתפתחים צירים האם עדיף לי זירוז כמו סטריפינג/בלון ועוד או ישר קיסרי? אני כן חושבת על עוד ילד בהמשך ויודעת שצריך לחכות שנה מהקיסרי ולכן זו גם דילמה בכל מקרה קבעתי תור לייעוץ אבל השאלה היא מה עדיף במקרה שלי?

יש באמת יתרונות לכאן ולכאן. אם יש תנאים טובים ליילוד, צוואר רחם רך ומעט פתוח למשל, אז זירוז נשמע רעיון טוב. לעומת זאת, אם התינוק גדול, האגן צר או שיש סיבות אחרות, יש מי שיעדיף ניתוח קיסרי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית