המלצתך האם בנפייבר או נורמלקס ?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/11/2010 | 22:38 | מאת: נטע

ד"ר צנגן שלום רב, ביתי בת שנה וחמישה חודשים, מטופלת בנורמלקס כפית אחת ביום מאז שהיא בת 8 חודשים בערך, עד היום הייתה יציאה כל יום, נתתי לה את הנורמלקס " על הבוקר" מה שנקרא עם הארוחה ובאמת כל יום הייתה יציאה עד הצהריים, נדיר שהיה מאוחר יותר, בביקורת האחרונה אצל רופאת הגסטרו בבי"ח העמק, המליצה לנסות ולהפסיק או לרדת לחצי כפית ולנסות כפית של בנפייבר במשך שבועיים, ואם יש יציאות סדירות אז להפסיק את הנורמלקס ולעבור לבנפייבר, רופא גסטרו בבי"ח ספרא אמר לי לפני מס' חודשים כי לא מומלץ לתת בנפייבר לפעוטות בגיל הזה כי זה גורם לכאבי בטן / מעיים, מה את ממליצה ? האם כדאי להמשיך עם הנורמלקס ? והאם זה בסדר להמשיך במתכונת כמו שנתתי לה עד היום ? עם ארוחת הבוקר ? האם הנורמלקס לא גורם לכאבי בטן ? והאם אין בעיה בשימוש ממושך ? מתי היית ממליצה לי לנסות ולהפסיק עם הנורמלקס בכלל ? יש לציין כי בלי הנורמלקס היציאות שלה קצת קשות , ולפעמים גם עם הנורמלקס (נדיר ).תודה וסליחה על המכתב הארוך והמייגע. שבוע טוב.

המכתב אינו מיגע כלל. נורמלקס אינו מזיק ואינו ממכר ומינון של כפית ביום לילדה בגיל הבת שלך הוא מינון נמוך.איני ממליצה לתת בנפייבר.לא הוכח שסיבים באמת עוזרים ליציאה ובנוסף לכך יכולים לגרום יותר גזים וכאב בטן.אפשר להמשיך במתן נורמלקס ועדיף שלא תחווה צואה קשה ומכאיבה שתגרום לה להתאפק.מומלץ לת בארוחה של הערב לפני השינה ואז יש יציאה בבוקר.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער