תופעות לוואי של קולוטאל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/06/2015 | 09:25 | מאת: ברכה

התרופה ניתנה לי בגלל תסמונת מעי רגיז, ולמעשה המצב רק החמיר , יותר כאבי בטן ויציאות מרובות. האם יתכן שזב בגלל שהתרופה מיכלה סוכרוז. ומדוע התרופה לא עוזרת. האם נוטנסיל מכיל את אותם מרכיבים. לצערי אני נאלצת לקחת סטופי משום שלא ניתן לעמוד בכאבים , ובנוסף יציאות 6 עד 8 פעמים האוכל לא מעוכל.

כמויות הסוכרוז והלקטוז בתכשיר הן קטנות ולא צפויות לגרום לתופעות לוואי משמעותיות במערכת העיכול, אלא אם ידוע לך שאת סובלת מאי סבילות לכמויות קטנות מאוד של סוכרים אלה. התרופה קולוטל נמצאה יעילה לטיפול בעוויתות המעי וכך אמורה להפחית את תסמיני תסמונת המעי הרגיז. כמו כל טיפול תרופתי, התרופה אינה יעילה ב-100% מהמטופלים יעילותה ותופעות הלוואי שעלולות להתרחש במהלך השימוש בה שונות במטופלים שונים. התרופה נוטנסיל מכילה חומר פעיל שונה מזה שבקולוטל, אך שנהם פועלים באופן דומה של הפחתת עוויתות במעי. יש ליידע את הרופא על חוסר היעילות של התכשיר קולוטל ולהיוועץ עמו בנוגע לתכשיר המתאים לך ביותר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי