בטיחות השימוש בקרם אובסטין למי שחלתה בסרטן שד בעבר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

28/03/2015 | 13:43 | מאת: שרית

אני בת 45 (ללא ילדים). לפני 13 שנה חליתי בסרטן שד מוקדם. הגידול היה רגיש מאד לאסטרוגן. מאז נמצאת במעקב מסודר והכל תקין. לאחר שחליתי, קיבלתי, בין השאר, גם טיפול מונע בזריקות זולדקס למשך 7 שנים, במהלכם לא קיבלתי מחזור. לאחר שהטיפול הסתיים חזר לי המחזור (בגיל 39), אך פסק שוב באופן טבעי לפני כשנה (פרימנופאוזה?). לאחרונה, בעקבות בעיית יובש נרתיקי, דלקות וכאבים חזקים בזמן קיום יחסים (עד כדי דימום, כנראה גם בשל רירית דקה מאד), המליצה לי הגניקולוגית להשתמש במשחת אובסטין תוך נרתיקית. בעלון לצרכן ראיתי שהשימוש בקרם המכיל אסטרוגן מהווה קונטראינדיקציה למי שחלתה בסרטן שד בעבר. מאחר שנבהלתי מהאזהרות, העדפתי להמנע וניסיתי לטפל בעזרת קרמים וג'לים למינהם (OTC ושאינם מכילים הורמונים), אך כמעט ולא הרגשתי אפקט או שינוי לטובה. שאלתי היא, האם בכל זאת שימוש מקומי באובסטין הינו בטוח עבורי, כחולת סרטן שד לשעבר, ואם כן - מהי התקופה המירבית לשימוש שהיא גם אפקטיבית וגם מספיק בטוחה כדי להמנע מהגברת הסיכון לחזרת המחלה? ההוראות בעלון מדברות על שימוש יומיומי במשך שבועיים ואז מעבר לפעמיים בשבוע למשך חודשיים-שלושה נוספים. - האם הוראות אלה תקפות גם למי שנמצאת בסיכון מוגבר, כי חלתה בעבר בסרטן שד? - האם ברגע שאפסיק השימוש - יחזרו הסימפטומים? - תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש בשיפור לאחר התחלת השימוש במשחה? הבנתי שבניגוד לג'לים ולובריקנטים למינהם - מלבד שיפור ביובש הוגינלי - משחת האובסטין יכולה לעזור גם במניעת דלקות חוזרות, החזרת האלסטיות והנפח ואף שיפור בחשק המיני שאבדו, ובכך לשפר משמעותית את חיי המין. האמנם? תודה מראש !

שימוש באווסטין מקומי כרוך בספידה מינמלית של אסטרוגן לדם ואין הוכחה מבוססת לכך שהשימוש בו מעלה סיכון לסרטן שד , אבל החברה המייצרת ומפיצה אותו מתוך זהירות ו"פחד" מתביעות מזהירה מהשימוש בו להערכתי במצבך שכבר עברו שנים רבות מאז שחלית אין שום בעיה להשתמש באווסטין ולהנות מהיתרונות של השימוש בו צריך לזכור שברגע שתפסיקי הסימפטומים יחזרו, לכן למעשה ההמלצה לשימוש היא פעמיים בשבוע למשך שנים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית