שני שליש טיפול בקנדידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/10/2021 | 13:42 | מאת: מאיה

אתמול שמתי את נר החומצה הבורית התשיעי מתוך ה 14 ושילשום לקחתי כדור פלוקונאזול שני מתוך שלושה. כמו כן, אתמול סיימתי טיפול של חמישה ימים במשחת טבעקוטן. ישנו שיפור במצב הקנדידה, אך אני מרגישה שהבעיה עדיין לא חלפה לחלוטין. האם טיפול של שני שליש מהתרופות שציינתי, לא אמור היה כבר להעלים את תחושת האי נוחות (גרד קל מאוד) שגורמת הקנדידה? האם לאחר שאסיים עוד 5 נרות ועוד כדור פלוקנאזול אחרון, המצב צפוי להשתפר לחלוטין?

10/10/2021 | 10:11 | מאת: ד"ר נילי רז

יש להשלים את הטיפול כולו. לעיתים לאחר תום הטיפול עלולה להשאר מעט אי נוחות בעוד הרקמה מתאוששת וניתן יהיה לשקול הרגעה עם חומצה היאלורונית וויטמין E (למשל גינומונל)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון