לחץ דם גבוה. תרופות ונפיחות ברגל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/06/2022 | 12:04 | מאת: OD

שלום דוקטור.. יש לי לחץ דם גבוה שהתגלה לפני שנה וחצי. אני לוקח כדור וזודיפ וכדור קרדילוק 1.25 בבוקר, ועוד כדור וזודיפ בערב. עד לפני חודשיים לקחתי גם קדקס בערב. 1-שמתי לב שיש נפיחות קטנה בכף רגל ימין. האם נכון שתרופות להורדת לחץ דם עלולות לגרום לתופעה כזו? ומה עושים אם כן? 2-מה שהבנתי שצריך להקפיד לקחת את הכדורים באותן שעות כל יום. במקרה ששכחתי לקחת אחד הכדורים או שניהם, עד כמה זמן שעובר אני יכול לקחת את הכדור ששכחתי? אחרי שעתיים למשל. או שעדיף לא לקחת עד המנה השניה? אבל הבעיה אז שהלחץ ימשיך לעלות.

הוזודיפ יכל לגרם לבצקת ברגל, אם היא קלה זה חסר משמעות לא צריך לעשות כלום במקרה של שכחת כדור שניטל פעמיים ביום - עד שעתיים שלוש אפשר לקחת את הכדור , במידה ויותר שעות אפשר לדלג על מנה.

09/06/2022 | 11:12 | מאת: OD

תודה רבה 🌺

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים