Alfu-Kal Xl + Cadex

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/12/2012 | 18:44 | מאת: מיכאל

לפני כחצי שנה התחלתי לקחת Permixon 160mg בנוסף ל- Cadex 1mg שאני לוקח 5 שנים. בבדיקת אולטרסאונד לאחרונה נמצא כי הערמונית גדלה ל-48 במקום 32 שהייתה בבדיקה לפני שנה, ושארית השתן cc220 במקום 80cc לפני שנה. הרופא המליץ לקחת כעת רק Alfu-Kal XL 10mg . בבית מרקחת אמרו לי כי מקובל לקחת Alfu-Kal יחד עם Cadex . ואכן לאחר מספר ימים הרגשתי כי אני צריך לקחת גם Cadex על מנת לא לתת שתן בלילה כל שעתיים. האם יש הבדל בהשפעה על ערמונית בין התרופות או השפעתן דומה? האם צריך לקחת את שתיכן?

שלום לך מיכאל. ראשית ככל שאתה מתבגר כך גם הערמונית גדלה וזה לא מפתיע שהיא גדולה יתר כעת מאשר בשנה שעברה. כן חשוב שלא תהיה לך שארית כזו גדולה כי זה עדוי להשפיע לרעה על הכליות. לידיעתך קדקס, אלפו-קל, קסטראל, אומניק ודומיהן- כולן תרופות מאותה משפחה- חוסמי אלפא, שתפקידן לשפר את זרימת השתן. נהוג להחליף בין התרופות אם אחת לא מועילה כי לעיתים יש השפעה שונה לתרופות שונות. קדקס נחשבת תרופה ותיקה, מהדור הישן, ואלפא-קל או טמסולין,לתרופות חדשות יותר. עיקר ההבדלים בינהם הוא בתופעות הלוואי . בכל מקרה מומלץ דווקא ל א ליטול קדקס עם אלפו-קל ביחד כי זה למעשה כמו נטילת תרופה במינון כפול , ועשוי ליצור תופעות לוואי. אין שום בעיה ליטול קדקס או אלפו-קל עם פרמיקסון, שהיא תרופה צמחית. יכול להיות שאם אתה נוטל רק כמוסת פרמיקסון אחת ביום זה לא מספיק ולכן כדאי לנסות שתיים (160 מגX2 ביום). אם כל הניסיונות התרופתיים לא עוזרים ואתה עדיין לא מרוקן טוב ויש שארית גדולה כדאי לשוחח עם האורולוג שלך ולשקול ניתוח להסרת הערמונית.

03/12/2012 | 23:03 | מאת: מיכאל

תודה לך ד"ר שירה חתומי.הסברך עזרו לי להבין הנושא טוב יותר. תודה מיכאל

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת