ציפרודקס עם מזון ופרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/12/2016 | 15:38 | מאת: דנה

האם יש בעיה בנטילת התרופה סמוך לשתיית מיץ לימון? האם זה יכול לפגוע באפקט התרופה. האם יש בעיה באכילת מוצרי חלב, משקאות חומצתיים, ברזל, מגנזיום. הרצוי לקחת פרוביוטיקה בשימוש באנטיביוטיקה זאת? הרי יש גם תוספי פרוביוטיקה שיש בהם את המרכיבים הנ"ל. ומה לגבי שמש וסיגריות

CIPRODEX הינה אנטיביוטיקה שהחומר הפעיל שלה הוא CIPROFLOXACIN. מומלץ לקחת את התרופה עם אוכל על מנת להמנע מרגישות במערכת העיכול. יש להמנע מנטילת נוגדי חומצה (כגון תוספים המכילים סידן, ברזל, אבץ, אלומיניום ומגנזיום) במקביל לשימוש בתרופה. במידה ותוספים אלו נלקחים במקביל לשימוש באנטיביוטיקה, יש ליטול את האנטיביוטיקה שעתיים לפני, או 6 שעות אחרי נטילת נוגדי החומצה. כנ"ל לגבי מוצרי חלב. אין מניעה לשתות מיץ לימון במקביל לנטילת האנטיביוטיקה. אין לקחת פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה (מכל סוג) ביחד, וההמלצה היא לחכות לפחות שעתיים בין תכשיר אחד לשני. לא ציינת בפנייתך את מינון הציפרודקס אותו את מקבלת, אך ציפרודקס ניתן לרוב פעמיים ביום (כל 12 שעות), לכן תוכלי לקחת את הפרוביוטיקה במרווח זמן זה (בין 2 מנות האנטיביוטיקה). שימוש באנטיביוטיקה זו מקושר עם עליית רגישות לשמש. במהלך השימוש בתרופה, חשיפה לשמש עלולה לגרום לתגובות עוריות העלולות לכלול אדמומיות, גירוד, שלפוחיות וכוויות, ולכן במהלך השימוש בתרופה מומלץ להתלבש בבגדים ארוכים ,למרוח תכשירים בעלי מקדם הגנה ולהימנע מחשיפה ממושכת לשמש בעיקר בשעות השיא. במידה ומופיעה תגובה חמורה, יש לפנות לרופא. לא ידועה השפעת גומלין בין עישון והשימוש בתכשיר (לא התייחסתי להשפעת עישון על הזיהום שברקע או מצבי מחלה נוספים).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי