טיפול תרופתי לטיוב איכות הזרע?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

28/04/2021 | 16:13 | מאת: רון

שלום פרופ' יעקב, מהם הטיפולים התרופתיים הקיימים לטיוב איכות הזרע? ידוע לי על קלומיפן ציטראט ו-HCG. ישנם עוד? תודה רבה

התרופות הנפוצות ביותר לטיפול בגורמי פוריות של גברים להלן התרופות הנפוצות ביותר לטיפול בגורמי פוריות גברים, כולל מידע אודות שימוש וגורמי סיכון ותופעות לוואי נלווים. Clomiphene citrate (Clomid) זה עשוי להפתיע לדעת שאותה תרופה דרך הפה שנקבעה לנשים לקידום הביוץ, נקבעת גם לגברים מסוימים על מנת לשפר את ספירת הזרע. קלומיפן ציטראט הוא חוסם אסטרוגן. כאשר גברים לוקחים את זה בצורה אוראלית, זה גורם לבלוטת יותרת המוח ליצור יותר הורמון לוטניזציה (LH) והורמון גירוי זקיק (FSH). רמה גבוהה יותר משני ההורמונים הללו יכולה לשפר את ספירת הזרע, מורפולוגיה ותנועתיות. קלומיפן ציטראט מגביר גם רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון טבעי. הערה אודות תוספי טסטוסטרון: גברים רבים סבורים בטעות שטיפול בטסטוסטרון תומך בייצור זרע בריא והתפתחותו. ההפך הוא הנכון. כאשר אתה לוקח טסטוסטרון משלים, זה יכול לאותת לגופך שיש הרבה טסטוסטרון במערכת שלך. זה מונע מהאשכים לייצר עוד זרע בריא. תמיד יש להסתמך על ניתוח זרע על ידי מומחה לפוריות ולהקפיד על המלצותיו / ה בעת הטיפול באי פוריות גברית. HCG ו- HMG אם אתה אחד מהגברים הנדירים שלא מגיבים לציטראט קלומיפן, הרופא שלך ככל הנראה ירשום זריקות hCG או hMG. לאותן תופעות לוואי (ויתרונות) המפורטים לעיל, אך הן נקבעות רק כנדרש מכיוון שהן תרופות להזרקה, מה שמוסיף רמה של מורכבות לטיפול וניהול שלהן. אנסטראזול (ארימידקס) אנסטראזול פותח בתחילה עבור נשים וגברים עם סרטן השד הרגיש לאסטרוגן (מגורה באסטרוגן). זה מונע ממרה עודפת של טסטוסטרון להמיר לאסטרדיול בתוך רקמות הגוף. Anastrazole משמש בדרך כלל כאשר רמות האסטרדיול של גבר גבוהות יותר - ורמות הטסטוסטרון נמוכות יותר - מכפי שהן אמורות להיות. לאחר תיקון חוסר איזון הורמונלי ראשוני זה, אנסטרזול יכול לשפר את ייצור הזרע, כולל מורפולוגיה של הזרע ותנועתיות.

29/04/2021 | 13:05 | מאת: רון

שלום ותודה על תשובתך, לאורך כמה זמן מותר לגבר לנטול קלומיפן? האם לאחר טיפול ממושך בקלומיפן, נאמר שנתיים, ניתן להגמל בהדרגה מקלומיפן ללא שנעשה ניוון להיפותלמוס וליכולת העצמונית של הגוף לייצר בעצמו GNRH? תודה

התרופות הנפוצות ביותר לטיפול בגורמי פוריות של גברים להלן התרופות הנפוצות ביותר לטיפול בגורמי פוריות גברים, כולל מידע אודות שימוש וגורמי סיכון ותופעות לוואי נלווים. Clomiphene citrate (Clomid) זה עשוי להפתיע לדעת שאותה תרופה דרך הפה שנקבעה לנשים לקידום הביוץ, נקבעת גם לגברים מסוימים על מנת לשפר את ספירת הזרע. קלומיפן ציטראט הוא חוסם אסטרוגן. כאשר גברים לוקחים את זה בצורה אוראלית, זה גורם לבלוטת יותרת המוח ליצור יותר הורמון לוטניזציה (LH) והורמון גירוי זקיק (FSH). רמה גבוהה יותר משני ההורמונים הללו יכולה לשפר את ספירת הזרע, מורפולוגיה ותנועתיות. קלומיפן ציטראט מגביר גם רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון טבעי. הערה אודות תוספי טסטוסטרון: גברים רבים סבורים בטעות שטיפול בטסטוסטרון תומך בייצור זרע בריא והתפתחותו. ההפך הוא הנכון. כאשר אתה לוקח טסטוסטרון משלים, זה יכול לאותת לגופך שיש הרבה טסטוסטרון במערכת שלך. זה מונע מהאשכים לייצר עוד זרע בריא. תמיד יש להסתמך על ניתוח זרע על ידי מומחה לפוריות ולהקפיד על המלצותיו / ה בעת הטיפול באי פוריות גברית. HCG ו- HMG אם אתה אחד מהגברים הנדירים שלא מגיבים לציטראט קלומיפן, הרופא שלך ככל הנראה ירשום זריקות hCG או hMG. לאותן תופעות לוואי (ויתרונות) המפורטים לעיל, אך הן נקבעות רק כנדרש מכיוון שהן תרופות להזרקה, מה שמוסיף רמה של מורכבות לטיפול וניהול שלהן. אנסטראזול (ארימידקס) אנסטראזול פותח בתחילה עבור נשים וגברים עם סרטן השד הרגיש לאסטרוגן (מגורה באסטרוגן). זה מונע ממרה עודפת של טסטוסטרון להמיר לאסטרדיול בתוך רקמות הגוף. Anastrazole משמש בדרך כלל כאשר רמות האסטרדיול של גבר גבוהות יותר - ורמות הטסטוסטרון נמוכות יותר - מכפי שהן אמורות להיות. לאחר תיקון חוסר איזון הורמונלי ראשוני זה, אנסטרזול יכול לשפר את ייצור הזרע, כולל מורפולוגיה של הזרע ותנועתיות

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע