גיל עצמות 15 וחצי בגיל 12 וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/09/2020 | 10:40 | מאת: מרינה

שלום ד"ר, בני בן 12 וחצי בגיל 8 שמתי לב שהאיבר שלו קטן, לקחנו אותו לבדיקות והוחלט להזריק לו פרגנייל 5000 חצי קפסולה פעמיים בשבוע במשך שלושה חודשיים, באמת האיבר והאשכים החלו לגדול אבל יחד עם זה החל שיעור באיבר מין וקצת בבית שחי , הרופא אמר להפסיק ובינתיים אחרי הפוש הזה נראה איך מתקדם, הגענו לביקורות אחרי כשנתיים אצל רופא אחר, כמובן שהשיער באיזור גדל, הייתה חוסר התאמה בין דרגת השיעור לבין האשכים, ביצענו הערכה הורמונלית מלאה הכל יצא תקין אך טסט LHRH מדגים עליית LH גבוהה מFSH ברמה של 2.8, ועכשיו ביצענו גיל עצמות ובבדיקה יצא כי גיל העצמות מתאים לגיל 15.5 הילד עכשיו בגובה 154 , הרופא אמר שלא נשאר עוד הרבה לגבוה,כמו כן אמר לבצע עוד בדיקת הורמניים כי אז גם מתחיל להדאיג מצב האשכים5-6 סמ"ק שלא מתאים לגיל עצמות 15 אנחנו נכנסנו לשוק, ד"ר בבקשה עוד כמה נשאר לילד שלי לגבוה? והאם המצב באמת כל כך גרוע? האשכים קטנים מדי? האם בכל מה שקשור להתבגרות שלו אני צריכה להתייחס כילד בן 15 (אין לו שיעור גוף, לא שינוי קול) הם הבעיה היא כל כך עמוקה, אולי מדובר בתסמונת קליינפלטר, מה אפשר לעשות ד"ר האם אפשר לטפל בהורמני גדילה, כמה זה יעזור לילד לגבוה, לאיזה גובה יגיע? אנחנו ההורים יחסית נמוכים 162 אמא-167 אבא, לפי מה שהבנו אפילו לגבוה של אבא לא יגיע, האם הפרגניל שהזרקנו בגיל 8 פגע בו? פעם ראשונה שביצענו גיל עצמות היה עכשיו, לפני כן היה בגובה ממוצע תודה רבה, אשמח אם יהיה אפשר לצרף גם לך גיל עצמות להערכה נוספת, תודה תודה תודה שיש אותכם

הבעיות הן: 1) קידום רב של השעור המיני ושל גיל העצמות: יש לבדוק את בלוטת יותרת הכיליה. לעיתים יש בה פגם שבגללו היא מיצרת הורמונים עם פעילות זיכרית המיצרת שעור רב וגם מקדמת גיל עצמות. אבל זו לא התבגרות 2) לפי נפח האשכים הוא רק בתחילת ההתבגרות ויש לבצע בדיקות כדי להגיע לסיבה. השעור שלו אינו בגלל התבגרות, כי הוא רק בתחילת ההתבגרות הברור צריך להיות מהיר, כי עם גיל עצמות כזה הגדילה יכולה להגמר מהר, לא דווקא בגלל התבגרות. אולי בגלל יותרת הכילה

24/10/2020 | 23:54 | מאת: מרינה

שלום ד"ר תודה על התשובה.איזה בדיקות צריך לעשות כדי לבדוק את התקינות של יותרת הכליה? מה זה אומר אם חס וחלילה יוצא תשובה לא תקינה אין לזה טיפול? איזה השלכות יש לזה? בגיל עצמות כזה אפשר לקבל הורמון גדילה והאם זה יעזור?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים