בועת אוויר בבית החזה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/08/2019 | 02:55 | מאת: Eyal

הנני צולל מספר שנים רבות כ 15 שנה עם הפסקה של כמה שנים לפני כשנה חזרתי לתחום בעיקר צלילות רדודות עד 12 מטר לפני כחודש לערך בעקבות בחילות בהפלגה פניתי לרופא המשפחה וזה נתן לי כדור פראמין נגד בחילות בזמן הפלגה כמו כן אני צורך כדור בשם וויואנס לצורך מניעת הפרעות בריכוז ומאותו הזמן אני צורך את הכדור באותו שבוע צללתי לעומק של 10 מטר עם תערובת ניטרוקס של 35 אחוז לצלילה במשך של 90 דק בסיום הצלילה הרגשתי כי האוויר ממש יבש לי בפה ובסיום הצליללה שיצאתי לפני המיים הרגשתי לחץ קל בחזה ונפיחות בגרון ושינוי בקול פניתי לבית החולים איכולוב לבדיקה והם טענו כי יש שרידי אוויר בבית החזה ובגרון ושיש להישאר להשגחה עם חמצן למשך יום כעבור יממה אשר היתי עם חמצן נעלמו כל התסמינים והופניתי לצילום CT הממצאים היו אין לראות חזה אוויר או מיצר אוויר מבוא בית החזה תקין אמפיזמה צנטרילובולרית בפסגות יש לציין כי בעבר עישנתי וגם כי בזמן הצילום הייתי מקורר קלות כעבור חודש אתמול צללתי שוב בעומק של 11 מטר ובזמן העלייה לפני המים הרגשתי לחץ חזק בבית החזה למרות שעליתי מאוד לאט וכל התופעות חזרו שינוי קול אוויר בגרון ובבת החזה עם לחץ קבוע ותחושה אי נעימות שחולף כעבור יום א מה דרכי הטיפול ביום ב אני אמור לטוס לחול האים אפשרי לטוס ? תודה מראש על ההתיחסות

שלום לך אייל, בשלב זה אסור לך לחזור לצלילה! עליך לעבור בדיקה דקדקנית אצל רופא ריאות מומחה שהוא גם רופא צלילה, בדיקות תפקודי ריאות וסיטי מיוחד (חתכים קטנים). לגבי טיסתך הקרובה, מן הראוי שרופא ריאות יעבור על כל החומר הרפואי שלך, יבדוק אותך וייתן תשובה לכך. רופאי ריאות שהם גם רופאי צלילה : דר' אמיר אברמוביץ ופרופ' יוחאי אדיר בבית החולים כרמל. דר' ישראל טרייבר ברעננה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)