כאבים לאחר הורדת גבס שבר בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/01/2021 | 18:33 | מאת: ברלינר

מבקשת לדעת אם מכשיר טנס יכול לעזור בריפוי שבר בשורש כף היד, לאחר הורדת הגבס יש איחוי של השבר אבל היד נפוחה כואבת וקשה לי מאד לעשות תרגילים , תודה דליה

דליה שלום, לאחר הורדת גבס צפוי כי יהיו כאבים במהלך ביצוע תנועה עקב חוסר התנועה הממושך שהיה במפרק. מכשיר הטנס אינו מיועד לריפוי שברים וכפי שציינת השבר מאוחה. לצורך הפחתת הנפיחות הקיימת מומלץ להגביה את היד כך שהאצבעות יהיו גבוהות יותר מהמרפק ומגובה הלב, כמו כן מומלץ להפעיל את האצבעות (אותם אני מקווה יכולת להפעיל גם במהלך השהייה עם הגבס). אני ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה ובמידת הצורך גם לריפוי בעיסוק על מנת לבצע הערכה והתאמה של תרגילים הדרגתיים בהתאם להתקדמותך בשיקום. בברכה, איריס

22/04/2021 | 19:34 | מאת: יעל

ממליצה לך בחום ריפוי בעיסוק. לאמא שלי היה שבר

מנהלי פורום פיזיותרפיה