סדק/שבר בשורש כף היד- BUCKLE

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/10/2018 | 10:45 | מאת: שגיא

שלום, הבן שלי בן 6.5 - היינו במיון לפני יומיים עם האבחנה הזאת (רשום רק BUCKLE). קיבעו לו את היד מתחת למרפק עד לבוהן ואמרו ללכת לאורטופד לביקורת עוד שבוע. בינתיים הילד מאוד מתוסכל ועצבני מכך - מניסיונך, האם באמת יש סיכוי שיורידו לו את החבישה אחרי שבוע? אולי כדאי לחכות יותר ליתר ביטחון? ושאלה אחרונה- התור הוא לאורטופד המקבל במרפאה שאין בה מכון רנטגן- נדרש שוב צילום בד"כ? (יצריך עיכוב בהורדת הקיבוע). המון המון תודה!

שבר פשוט לפי ההגדרה (כמובן איני רואה את הצילום). בד"כ הקיבוע הוא ל 3 שבועות, אם אכן יש שבר שבוע ממש לא מספיק וביקורת היא רק כדי לראות שהכל בסדר. אם אכן זה השבר אז בד"כ אין צורך בצילום נוסף

מנהל פורום אורתופדיית ילדים