נימים שחזרו לאחר 8 שנים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

22/08/2018 | 17:27 | מאת: אדית

לפני כשמונה שנים נעשה טיפול בנימים, למיטב זכרוני בלייזר. לארח כמה שנים הנימים חזרו וזה מפריע לי אזתטית בעיקר [וגם גורם לעייפות רבה יותר ברגל ימין]. רופא כלי דם טוען שאין בעיה רפואית המחייבת טיפול. מה השיטה המומלצת להסרת הנימים כיום [לייזר, הזרקת דבק..]? האם ניתן למנוע את הופעתם שוב? כיצד?

צריך להבדיל בין שני מצבים - האחד שבבדיקת דופלקס ורידים קיימת בעיה והשני שבדיקת הדופלקס תקינה. כאשר קיימת בעיה בדופלקס מדובר על בעיה רפואית (דליות, אי-ספיקה). הטיפולים האפשריים הם - שמרני -גרב אלסטית, ניתוח פתוח-תלישה, טיפול בחום-המתבצע ע"י סיב המוחדר לתוך הוריד-ניתן לביצוע בלייזר, גלי רדיו או קיטור. טיפול מיכהי ללא חום - קלאריוויין. וטיפול בהזרקה - קצף תחת אולטרא-סאונד והזרקת דבק. אילו כולם טיפולים רפואיים. קיים סיכון לחזרת ורידים של 10-15%. כאשר בדיקת הדופל'קס תקינה - מדובר בבעיה אסטטית (נימים). - ניתן לטפל בזריקות בעזרת מחט עדינה או בלייזר זעיר עוצמה (דרך העור). כאן החזרה - בטוחה. בכמעט 100%. סביב שנה.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים