נימים וורידים באזור הרגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

04/06/2017 | 20:06 | מאת: אורית 222

שלום רב, אני בת 51 ואחרי כל הריון בערך בצעתי בקופת החולים זריקות להעלמת ורידים. כיום יש לי לא מעט נימים. שמעתי בעבר שהזריקות האלו עלולות לגרום לנימים, האם זה נכון וזו הסיבה להופעתן? לגבי הטיפול, האם אותן זריקות, במידה ולא מזיקות, יכולות לשמש לטיפול בנימים הרבים שהופיעו לכל אורך הרגליים? או רק הטיפול בלייזר שענית כאן בפורום? מה מתאים? תודה מראש, אורית

הסיבות העיקריות להופעת נימים הן נטיה משפחתית (לא ממש תורשה) וטראומה של העור (הסרת שיער בשעווה, שברים וחבלות). נימים נוטים להתרבות עם הזמן. טיפול בגיל צעיר מגיב טוב יותר וחוזר לאט יותר מאשר טיפול בגיל מבוגר. נימים תמיד, תמיד, חוזרים ! כאשר ישנה בעיה רפואית (דליות ורידים) בשל הלחץ הגבוה ישנה התפתחות רבה ומהירה יותר של הנימים. הטיפול בורידים מפנה את הדם למערכת העמוקנ. יחד עם זאת תתכן הופעת נימים מסביב. מאידך השלמת הטיפול הרפואי תוריד את מהירות ההופעה של נימים. לטיפול רפואי בורידים (לא בנימים) קיימות מספר אפשרויות כמו טיפול שמרני (גרב אלסטית), ניתוח פתוח (תלישה) שהם פחות מועדפים. הטיפולים החדשניים הם טיפול בחום (לייזר, גלי רדיו וקיטור) וטיפול בהזרקה (קצף או דבק). הטיפול בנימים בלבד הוא זריקות או לייזר חיצוני קטן עוצמה.

16/06/2017 | 09:03 | מאת: אורית 222

תודה רבה על תשובתך המלומדת. עזרת לי מאוד.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים