פוליפנולים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מהם סימני ראש השנה? המשמעות המסורתית והבריאותית של מאכלי החג

סימני ראש השנה הם לא רק מסורת עתיקה אלא גם חגיגה בריאותית. מה המשמעות של רימון, תפוח בדבש, דלעת, דג ושאר סימני החג – ואילו יתרונות בריאותיים יש להם? סימני ראש השנה פותחים את סעודת החג כמנות קטנות ומסורתיות, שכל אחת מהן מלווה בברכה ייחודית. רימון, תפוח בדבש, דלעת, תמר, סלק, כרישה, גזר ודג מוכרים לנו כבר מאות שנים; מעבר למשמעות הסמלית שלהם, מחקרים עדכניים מצביעים על תרומה בריאותית – נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים וויטמינים התומכים בבריאות הלב, במערכת החיסון ובאיזון הסוכר. ענת מטיאש, דיאטנית קלינית מוסמכת ומדריכת כושר ספורט ומשפחה, מסבירה מה עומד מאחורי הסימנים – לא רק מבחינה מסורתית אלא גם תזונתית. אז מה המשמעות של כל אחד מסימני ראש השנה, ואילו יתרונות בריאותיים הם מביאים לשולחן החג? שירבו זכויותינו כרימון - רימון “שנהיה מלאים מצוות כרימון” הוא מן המשפטים המוכרים של ערב החג, ולעיתים אף מברכים שהחיינו אם מדובר בפרי חדש בעונה....
ללמוד עוד על פוליפנולים
על סגולותיו של מיץ חמוציות-תמונה

מחקר חדש קובע: מיץ חמוציות מסייע במניעת דלקת בקיבה בקרב...

מאת: מערכת zap...
27/04/2008
נגד שלשול: רימון ועלה ירוק-תמונה

מחקר: תכשיר המשלב רימונים ועלי תה ירוק עם תוספת נוזלים...

מאת: ד"ר עמית...
06/11/2014
דיאטה: מיתוסים שחשוב לנפץ-תמונה

למרות שכמעט הכול כבר נאמר על תזונה ודיאטות, נשארו עוד כמה...

מאת: ד"ר אולגה רז
30/10/2007
ענבים - תרופת הפלא לסוכרת?-תמונה

במרכז הרפואי וולפסון ייערך מחקר שיבדוק השפעה של חומר הצוין...

מאת: מערכת zap...
09/12/2013

פוליפנולים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אומרים שיין אדום מוריד כולסטרול שאלתי היא האם זה כול סוגי יין אדום כמו קברנה או מרלו. חרמון. שיאן אדום וכולי. או אין הבדלים בניהם?והאם הם רק מורידים כולסטרול רע או גם מעלים את הטוב

אפי שלום, היין האדום, לסוגיו, מכיל רכיבים פעילים בשם פוליפנולים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר נמצאים בקליפת הענב ואחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. הפוליפנולים הם חומרים המונעים התחמצנות של הכולסטרול הרע ומעלים כולסטרול טוב, בכך הם מונעים התפתחות טרשת עורקים. כמו כן, בזכות פעילותם הנוגדת חמצון, נמנעים נזקים לכלי הדם והלב הנגרמים כתוצאה מרדיקלים חופשיים. יין אדום מכיל הרבה פוליפנולים בהשוואה ליין הלבן. הסיבה היא שכאשר מכינים יין אדום משאירים את הקליפה זמן ממושך בתוך היין על מנת למצות את הטעם והצבע ואילו את היין הלבן מתסיסים בלי הקליפה ולכן אין בו כמעט פוליפנולים. מחקרים מצאו כי אחוז התחלואה במחלות לב וכלי דם אצל הצרפתים הוא מהנמוכים ביותר בעולם המערבי וזאת למרות שתזונתם עתירה בשומן רווי, הנחשב כאויב בריאות העורקים ומהווה סיכון לפתח טרשת עורקים ומחלות לב. תעלומה זאת כונתה "הפרדוקס הצרפתי" . בתחילת שנות התשעים התגלה כי הגורם לפרדוקס הצרפתי הוא רכיב בשם רזברטרול המצוי ביין אדום. הרזברטרול הוא רכיב טבעי השייך למשפחת הפוליפנולים הנמצא גם בבוטנים ובשורש הצמח Polygonum cuspidatum . שתייה קבועה ומתונה של יין אדום המכיל רזברטרול יכולה להגן על הלב. עם זאת, על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין. שתיית כמויות גדולות של יין עלולות לגרום לתופעות לוואי קצרות טווח וארוכות טווח ולכן אינה מהווה פיתרון של ממש. חברת סולגאר פיתחה מוצר הנקרא רזברטרול המופק מצמח ה- Polygonum cuspidatum . כמוסות הרזברטרול מבטיחות מוצר בעל עוצמה מוגברת, המאפשר טיפול יעיל בקשת רחבה של מחלות כגון: שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, הורדת רמות גבוהות של כולסטרול, טיפול ביתר לחץ דם, ניטרול תהליכים סרטניים, האטת תהליכי הזדקנות ומניעת מחלות תלויות גיל . לקריאה נוספת על הרזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אם הנך סובל מרמות גבוהות של כולסטרול, אשמח שתפרט בפני כמה פרטים נוספים כגון: ערכי הכולסטרול בבדיקות הדם האחרונות שלך, גילך, האם אתה נוטל תרופות מרשם ו/או תוספי תזונה. וזאת על מנת שאוכל להמליץ לך על תוספי תזונה המתאימים לך. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש

שלום לאהרון דרעי, האם אפיה בתנור של פרי כמו תפוחים או אגסים זה מוריד מערכם התזונתי ומה לגבי הקלוריות באפיה יש פחות קלוריות ופחות סוכר? תודה שרית

שרית שלום קלוריות: לא "נשרפות" באפייה – פרי אפוי מכיל כמעט את אותו מספר קלוריות כמו פרי טרי. סוכר: הסוכר לא "יורד" – הוא רק מתרכז ונהיה מורגש יותר בטעם, כי המים מתאדים. לדוגמה: תפוח טרי ≈ 80 קק"ל → אפוי ≈ 80 קק"ל, רק עם טעם מתוק יותר. ויטמין C: נהרס בחום גבוה – זה אחד הנפגעים העיקריים. חלק מהאנטיאוקסידנטים והפיטוכימיקלים – כמו פוליפנולים – עשויים להתפרק במעט, אבל לא לגמרי. קלוריות: לא "נשרפות" באפייה – פרי אפוי מכיל כמעט את אותו מספר קלוריות כמו פרי טרי. סיבים תזונתיים: לא נהרסים, אבל המרקם נהיה רך יותר ולכן ההשפעה על העיכול מעט שונה (פחות לעיסה → עיכול מהיר יותר).יבים תזונתיים: לא נהרסים, אבל המרקם נהיה רך יותר ולכן ההשפעה על העיכול מעט שונה (פחות לעיסה → עיכול מהיר יותר).

היי האם קפה מגורען דל קופאין הוא בריא? בגלל התהליך שמוציאים את הקופאין כוונתי לטסטר צ'ויס או ג'ייקובס? תודה

שיר שלום כמו לכל מוצר יש יתרונות וחסרונות היתרונות: עדיין מכיל נוגדי חמצון פחות קפאין = פחות השפעה על לחץ דם, שינה, מערכת עצבים טוב לאנשים עם רגישות לקפאין או לאחר אירוע לבבי החסרונות: תהליך כימי לא שקוף (במוצרים זולים או מגורענים) טעם פחות איכותי פחות פוליפנולים מהקפה הרגיל לעיתים יש תוספי טעם או מייצבים (בקפה מגורען)

שלום רב, תוסף המזון VINIA המופק מענבים אדומים מכיל פוליפנולים ורסברטרול המסייעים לשיפור זרימת דם ואספקת חמצן. האם לדעתך מותר/כדאי להשתמש בו בעת ההחזרה בדומה לאספירין או ברומלין שנמצא באננס, וזאת על מנת לנסות להגדיל את סיכויי ההשתרשות? אשמח לשמוע את חוות דעתך. להלן פרטים על המוצר https://vinia.co.il/HOME/

אין מחקר שאני מכיר בנושא, אבל כמו אננס זה בטח לא מזיק.