צואה בצבע ירוק כהה מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/11/2012 | 19:19 | מאת: דניאל

היי, יש לי בעיה כבר עוד מעט שבועיים של נפיחות, גזים וכאב עמום בבטן התחתונה. הייתי אצל הרופאה שאמרה שזה כנראה ווירוס ושזה יעבור. העניין הוא שלפני יומיים הצואה שלי שינתה צבע לירוק כהה עד שחור. אני לא נוטלת כדורי ברזל. האם לחזור לרופאה או שאין קשר בין הדברים?

פונים רבים מוטרדים משינוי צבע הצואה ומבקשים עצה האמת היא שאין לי דרך לענות לשאלות מסוג זה - צבע תלוי ב-1001 גורמים (פיגמנטים שמקורם במזון, הרכב מלחי מרה (תלוי במרכיבי מזון), שינוי מלחי מרה על ידי חיידקי מעי, אופן בו אנטיביוטיקה שמשנה את הרכב חיידקי המעי, תרופות...

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול