כאשר יש החלמה מלאה מסכיזופרניה-

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/03/2012 | 11:24 | מאת: יונתן

כאשר יש החלמה מלאה מסכיזופרניה,(התקף לא חזר במשך 10 שנים והחולה נמצא בכל הזמן הזה ללא טיפול תרופתי),איך יודעים להבחין בין האפשרויות הבאות: 1) החולה פשוט החלים מסכיזופרניה. 2) האבחנה הראשונית היתה מוטעת ובכלל לא היה מדובר בסכיזופרניה. 3) מדובר ברמיסיה ארוכת שנים,אך המחלה עוד עלולה לחזור.

03/04/2012 | 14:24 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבתי רבות בפורום, לפעמים יש החלמה, לפעמים יש רמיסיית ארוכת שנים ולפעמים האבחנה הראשונית היתה מוטעית. צריך לבדוק את המטופל לעומק, לבחון בשנית את כל מסמכיו הרפואיים ולקבל מידע מגורמים נוספים כגון ממשפחה, ואז אפשר להגיע למסקנה באיזה מהאפשרויות לעיל מדובר - אם כי גם אז אין וודאות של 100%. בברכה, ד"ר אהוד ססר 1)

16/01/2016 | 22:09 | מאת: אחד העם

דר פליישמן וחברי הפורום אשמח עם תענו לי על השאלה האם אחרי עשר שנים ללא התקף פסיכוטי אבל עם טיפול תרופתי אפשר לומר שיש החלמה מלאה?

מנהל פורום סכיזופרניה