מה זה ניקור פלאורלי אבחנתי?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/01/2016 | 11:48 | מאת: חיה

מה זה ניקור לאורלי אבחנתי (משמאל)? מה הוא יכול לאבחן ומה הסיכונים בו? האם לאדם בן 84 ....(עם מחלות רקע - סכרת נעורים וכליות במצב אי ספיקה) כדאי לבצע את הבדיקה? - הכוונה: אם מוצאים שזה סרטן - האם לאדם כזה יכולים לתת טיפול?

ערב טוב, ניקור פליאורלי אבחנתי זה פעולה בה מחדירים מחט לבית החזה, לרוב מהגב בהרדמה מקומית ושואבים נוזל שנמצא מסביב לריאה לצורך בדיקתו. נוזל במקום זה יכול לנבוע ממחלות רבות החל ממחלות לב וכליות וכלה בדלקות ריאה וסרטן. הפעולה עצמה עם סיכון מזערי. התועלת בטיפול תלויה במחלה שיימצאו. ממליץ להתייעץ עם רופא ריאות לגבי התועלת הצפויה.

מנהל פורום מחלות ריאה