נפרוסטום\סטנט12345678989

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/04/2017 | 23:21 | מאת: שמואל פז

שלום ד"ר גל קרן-פז. אשתי בת65 חולה אונקולוגית בעבר.1994 הוסר המעי הגס בטן תחתונה קיבלה את מירב ההקרנות.וגם כימוטרפי. 2004 הרחם הוסר עקב גידול סרטני. עקב ההקרנות נפגעו השופכנים והתחילו דלקות מלוות בחום ואישפוזים תכופים. לבסוף הוחלט לפני שנה להתקין נפרוסטום כמובן החלפה כל שלושה חודשים. לאחרונה הציעו לאשתי באנגיו לעבור השתלה של סטנט. ד"ר שאלתי. האם ניתן להתקין סטנט בשופכן מוקרן מצולק . מה הסיכונים והסיבוכים מפעולה זו. משך הפעולה. האם אנו אמורים לדעת אינפורמציה נוספת שלא שאלנו. האם יש אתר שבו ניתן לראות הדמיה של הפעולה. בברכה. פז שמואל פז שמואל

שלום שמואל. בהחלט אפשר להכניס סטנט לשופכן. בחלק מהמקרים זה מייתר את הנפרוסטום. את הסטנט צריך להחליף כל 6 חודשים. הסיבוכים הם בעיקר תיאורטיים (נזק לשופכן או לשלפוחית). עיקר הבעיה היא אם לא מצליחים להכניס, ואז פשוט ישאירו עם נפרוסטום. הפעולה צריכה לקחת כרבע שעה אם לא נתקלים בבעיות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית