"גרפסים" רבים וכאבים חזקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/05/2005 | 18:47 | מאת: דני

שלום שמי דני ואני בן 33, לפני כשמונה חודשים התגלה אצלי החיידק הליקומבר , טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר שבועיים זה עבר, כיום "הגרפסים" הרבים חזרו ,הכאבים העזים ותחושת הלחץ באזור הושת שוב הופיעו. ישנן צרבות רבות, לשאלתי, האם כל התופעות מעידות על כך שהחיידק חזר?, האם ישנן בדיקות נוספות שאני צריך לבצע?

11/05/2005 | 00:11 | מאת: ד"ר אייל גל

זה לא בהכרח מעיד על חזרה של החיידק. יש לשקול ביצוע בדיקת נשיפה כדי לוודא העלמות החיידק או גסטרוסקופיה. פנה לרופא המטפל. ד"ר גל

12/11/2006 | 15:50 | מאת: לילך

אני בת 49 חולת צליאק מאובחנת לפני 6 שנים. מקפידה מאוד על דיאטת נטולת גלוטן. בשנה האחרונה יש לי גרפסים רבים אחרי האוכל ואפילו גם ביום צום. מה עלי לעשות?

05/08/2006 | 15:57 | מאת: רוני

שלום רב, אני סובלת מכמויות א ד י ר ו ת!!! של גרפסים. במשך כל היום. לפני או אחרי האוכל... (אבל במיוחד כשאני רעבה) . בהריון האחרון שלי (לפני 3 שנים) היתה לי תחושת נימול באמצע הגב שבאה והלכה לסרוגין- (באיזור שמול הקיבה) אחרי הלידה תחושת הנימול הוחלפה לכאב עמום ומעצבן שהיה מופיע לעיתים למשך מס' ימים ולווה בהמון גרפסים. הייתי צריכה טפיחות על הגב כדי לשחרר את הכמויות. אני לא מרבה לאכול מחוסר זמן והתיאבון שלי לוקה בחסר... המצב די מתסכל ולא נעים. הזמנתי בדיקת הליקובאקטר ואני אבצע אותה בקרוב. לא יודעת אם זה קשור- אני מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג בשל תת-פעילות של בלוטת התריס . אשמח לשמוע את דעתכם ושוב תודה רבה.

22/05/2008 | 12:56 | מאת: אודט

שלום רב, זה כמה שנים אני סובלת מאי נוחות בחלק העליון של הבטן עם הרבה גרפסים אפילו בזמן רעב.. פניתי לגסטרו וסירב לשלוח אותי לגסטרוסקופיה. לפני עשרה ימים קבלתי VIRUS עם שלשולים אשר הפסקו . עכשיו הכאבים חזרו במיוחד לאחר אכילת מזון -כל מזון שהוא מלווה בחום עד 37.7 וגרפסים- זה כבר שבוע שני. אם אני בצום אין כאבים בכלל. היום בבוקר בצעתי בדיקת הליקובטר פילורי- האם יתכן שזו הסיבה או אחרת. אשמח אם תענות למייל שלי בתודה מראש אודט

02/03/2008 | 17:31 | מאת: דפנה

שלום, מזה כחודשיים וחצי אני סובלת מסימפטומים של גזים שעולים כלפי מעלה בצורת גרפסים רבים ותכופים. לעתים זה מלווה בכאבים בחזה ולעתים רחוקות בצרבות. בנוסף מדי פעם הבטן מתנפחת למימדים גדולים מאד. לאחרונה אובחן החיידק HP וכרגע אני נוטלת את הטיפול המשולש. במשך השבוע הראשון של הטיפול חלה הקלה בסימפטומים אך לאחר שבוע הם חזרו (אני עדיין בטיפול). מה לעשות? מה הקשר של הנפיחות הבטנית לכל זה? מהי האבחנה המבדלת לסימפטומים שלי והאם עלי לפחד? אני מאד מודאגת....(דרך אגב אני סטודנטית לרפואה) תודה, דפנה

09/02/2009 | 19:01 | מאת: ?????

שלום, אני בת 50 ומזה שבועיים אני סובלת מגרפסים, בימים הראשונים היו גרפסים רק בלילה, וזה מס' ימים שזה במשך כל היום. אני אפילו לא יכולה להשלים שיחה בלי הגרפסים באמצע, וזה דבר שמאוד מפריע ל. אני בדרך כלל בריאה ולא סובלת משום מחלה וגם לא נוטלת שום תרופה. אני מאוד מודאגת מזה. אני צריכה ללכת לראות רופא או שיש איזה תרופה שאפשר לקחת ושזה יעזור. תודה מראש,?????

19/10/2009 | 16:48 | מאת: יולי

שלום לפני כשלוש שבועות התחיל לכאןב לי הגרון, בהתחלה זה היה כאב חלש ולא הפריע, ממש כמו דלקת גרון קטנה. אחרי שבועיים זה החמיר, הכאב עבר למקום נמוך מהגרון ועכשיו הוא בוושט העליונה ובשבוע האחרון המצב החמיר עוד יותר, כל הזמן יש לי חשק לבלוע רוק וכיאילו משהו תקוע לי בוושט וזה די כואב אבל לא בזמן שאני אוכלת או שותה , ובימים האחרונים נוסף עוד סינדרום של הרגשה כאילו האוכל עולה חזרה מהקיבה לוושט, בלילה המצב מחמיר ובבקרים אני קמה ללא כלום, אני לא יודעת לאיזה רופא לפנות. רופא אחד בדק אותי ואמר שלא רואה שום דבר וחושב שזה נפשי. אבל בינתיים ממש לא נעים לי עד כואב. אז לאיזה רופא אפשר לפנות? ומה זה יכול להיות?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול