התייעצות בנושא רפלוקס אזופגיטיס וצרבת שלא עוברת

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/03/2018 | 12:32 | מאת: שחר

שלום רב, כשלושה חודשים סובל מצרבת. תחושת שריפה וכאב קבוע שלא עובר מהבוקר עד הערב עם תחושה על משהו תקוע בגרון. מוקל בשינה ובזמן אכילה. בבדיקת גסטרוסקופיה התגלה רפלוקס אזופגיטיס דרגה ראשונה (לא תומך בעוצמת הכאב). EUS תקין, HP שלילי, בדיקות דם תקינות לרבות אקג וצילום חזה. נקסיום עזר לשבוע והפסיק לעזור, דקסילנט עזר לשלושה שבועות והפסיק לעזור. תזונה לא משנה את עוצמת וסוג הכאב. כבר מיואש. יש המלצות מה לעשות ? תודה

שלום נא תן לי פרטים נוספים אודותיך

25/03/2018 | 08:08 | מאת: שחר

שלום דר, הנני בן 45, בריא בדר״כ, בצעירותי אובחנתי שיש לי מעי רגיז, אך לא סובל מתופעות לוואי בעשרים שנים האחרונות (למעט כאבי בטן במצבי לחץ קיצוניים). מבצע פעילות ספורטיבית סדירה, לא מעשן, לא שותה אלכוהול כמעט ולא סובל מעודף שומן. לא הצלחתי למצוא קשר ישיר בין האוכל שאני אוכל לעוצמת הצרבת/כאב ברום הבטן. תודה, שחר

היי נסה למשך 10-15 יום לאכול רק 3 ארוחות ביום פחות או יותר בשעות קבועות. ללעוס כמה שיותר ולא לשתות בזמן האוכל אך לשתות הרבה מים בין הארוחות.. נסה לאכול א. עדב מוקדמת דווח

21/05/2020 | 15:59 | מאת: בר

אשמח לשמוע אם עבר ואיך.. גם לי יש את זה

20/10/2021 | 00:13 | מאת: מריה

גם לי יש רפלוקס. יש לי בארט אורך 5 סמ ללא דיספלזיה. רפלוקס לילית לפי קפסולת בראבו, аbnormal ph. בקע גולש 1.5.פריסטלטיקה של ושט נכשלת. בליעת ים בגיום תקינה. דקסילנט 60מג בערב לא עוזר, שורף בגרון ולשון בכל הפה. המליצו על פונדופליקציה. האם זה כדי לעשות עם פריסטלטיקה של ושט נכשלת 100 %? לוקחת גם גסיסקון בלילה.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת