שאלה בקשר להדבקות מקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/04/2020 | 17:01 | מאת: מירי

שלום רב, אני בת 52 . לפני כ 25 שנה הייתי במשך שלוש שנים על חיסונים נגד אלרגיות (בעיקר פריחה של זית ומעט לענה). מאז התקפי האלרגיה (שיעול קשה ונזלת) מאוד התמתנו. בשעת הצורך נוטלת אנטי היסטמין - כמעט שלא בשנים האחרונות. האם זה ממצב אותי בקבוצת סיכון לקורונה? ושאלה נוספת לגבי שרשרת ההדבקה: אם נגעתי בידית של דלת מתכת במרחב ציבורי ולאחר מכן בשקית ניילון (ואז רחצתי ידיים). ואולם כעבור כמה שעות הוצאתי מאותה שקית מזון שבא במגע ישיר עם הצד "הנגוע" של השקית וגם אצבעותיי באו שוב במגע עם השקית. אכלתי את המזון ואף הכנסתי את היד לפה - כל זאת מבלי שרחצתי את היד. לאור עמידותו הממושכת של הנגיף, האם ניתן כך להידבק? אודה על תשובתך ומועדים לשמחה.

שלום, אלרגיה כמו שאת מתארת לא מכניסה לקבוצת סיכון. נמצא כי הנגיף עמיד עד מספר ימים על משטחים ולכן חוששים מהדבקה ממשטחים שנגועים בוירוס ומומלץ לרחוץ ידיים לעיתים קרובות. עם זאת, התיאור שלך מתאים לחשש מאוד רחוק כך שהסיכון להדבקה אפסי. (הסיכון שהיו וירוסים על הידית קטן, הסיכון שהגיעו ליד שלך קטן וממנו לשקית וכו וכו)

מנהל פורום מחלות ריאה