נפיחות בלחי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/02/2005 | 15:50 | מאת: אוריאור

שלום רב לאחרונה שמתי לה לאי סמיטריות בפנים. נפיחות בלחי שמאל, עין בולטת מעט, ונפיחות באזור הלסת התחתונה. בבדיקת רופא פה ולסת נצא גוש של כ6 ממ באזור הלסת התחתונה ברקמות הרכות, ממש בלחי. בטולטראסואנד לא נמצא ממצא פתולוגי. בניקור של הגוש לא תחת אולטראסאונד נמצאה רקמת שריר תקינה. אולם הנפיחות קיימת ויש לי לחץ באזור הלסת. שאלתי היא- האם יש להמשיך לבדוק הנושא? האם יכול להיות שאכן מדובר בבלוטת לימפה (לא מדובר בבלוטות לימפה תת לסתיות אלא בבלוטת לימפה באזור הלחי בחיבור שבין הלסתות)? האם הנפיחות יכולה לנבוע מהגוש ואם לא ממה? למי הולכים ואיך בודקים? ושאלה אחרונה- בעבר הרחוק עברתי גידול בבלוטת התריס, גידול ממאיר. איך אני יודעת בוודאות שאכן בניקור לקחו דגימה מהמקום הנכון, כי לאור המהירות של הבדיקה ולאור זה שהרופא כלל לא הרגיש בתחילה את הגוש אני לא ממש סומכת עליו. צר לי על האורך אך יש בי דאגה מסויומת. תודה רבה מראש

26/02/2005 | 18:29 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאוריאור בבדיקצ FNA ( ניקור) כאשר ה"גוש" אינו ברור ונראה לעין יש לבצע את הניקור ביחד עם אולטרסאונד על מנת להיות בטוחים שהדגימה נלקחה מהאזור הרצוי. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות