דלקת חניכיים מתקדמת ונשירת שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/12/2003 | 00:08 | מאת: אלבו שמעון

לד"ר מיכה פלד שלום וחג אורים שמח 21/12/03 אני נכה עבודה לאחר הרעלת עופרת {מחלה מקצועית } מטופל בהמון כדורים כולל חוסמי תעלות סידן אדלט נורווקס וכ"ל .המקרא מוכר לך נבדקתי אצלך במוסד לביטוח לאומי לחוות דעת רפואית . כמו כן הועדה קיבלה את מסקנותך . סובל מיתר לחץ דם. מעיים. כליות. עיניים גלוקומה . לב . קיבה.יובש פה . ובלוטת רוק.ודלקת חניכיים מתקדמת .ואיבוד שיניים. וסוכרת 2 .כתוצאה מהרעלת עופרת . שאלותי הם: 1} איזה טיפול ניתן לעשות כאשר יש ספיגת עצם מכתשתי והתרופפות השיניים ? 2}האם ניתן לטפל בדלקת חניכיים היפר פלסטית ועששת מתקדמת ? 3} לא פעם הרופאים המטפלים מציעים להמשיך טיפול במזגרת בית חולים . כולל שיננית הגלל בעיות לב והטיפול באספירין .?? האם זה אפשרי ??? 4} האם אפשרי לגמור כל הטיפולים במזגרת אישפוז ? 5} האם שבגלל שזה תאונת עבודה יש אפשרות לעשות כל הטיפול במחלקה פה ולסת ? 6} ומה הפרוצדורה ? האם רופא מטפל הוא המפנה . ? או צריך אישור מביטוח לאומי ? אודה לך מראש לתשובתך בכבוד רב אלבו

31/12/2003 | 11:06 | מאת: ד'ר לוישטיין

שמעון יקירי: ישנם מ'ס טיפולים שניתן לעשות והאופציות רבות. דלקת חניכיים היפרפלסטית שיש לך היא גם ביגלל סוגי התרופות שאתה לוקח. חשוב לדעת מה מצב ההגינה האורלית שלך האם יש אבנית האם אתה מצחצח שיניים נכון וכו' בגלל המצב הבריאותי שלך מומלץ ביותר לבצע את טיפולי השיניים שלך בבי'ח במחלקת כירורגית הפה והלסתות ביחידה שנקראת MCP שפרושה חולים בסיכון גבוה ושם תקבל מענה רק בריאות יקירי

02/01/2004 | 17:43 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למר אלבו שלום. אין לי ספק שיש לך צורך בהמון תשובות ואשמח שהשאלות יענו בעזרת המומחים במחלקתי , ישנה מסגרת למטופלים שכמוך במחלקתי ,והמרפאה נקראת מרפאה לחולים סיסטמיים. בנוסף לפי השאלות יש צורך גם בטיפול אין ספק שהדבר אפשרי וצריך להעשות במסגרת בית החולים , בעיות של תרופות וטיפול ללא בקרה מסודרת עלולה לגרום לסיבוכים מאוחרים מיותרים לכן למנענך אנא פה למחלקה ואני מבטיחך שתטופל כיאות.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות