הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/08/2016 | 02:23 | מאת: יעל

שולחים אותו לצילום סיטי שנחליט על המשך אם כדאי לעשות שתל. שאלתי היא האם בעקבות זה שבוצעה עקירה בעקבות סדק למרות שנתפס בזמן סיכוי רב להרמת סינוס כלשהיא וגם העובדה שלפני שעקרו את השן זו שן שעברה כל הטיפולים עם חידוש ואפילו הארכת כותרת שמאבדים שם גם עצם האם הסיכוי להרמת סינוס בעקבות זאת גדל או שלא בהכרח?

05/09/2016 | 19:30 | מאת: ד"ר הילה קליין

יעל שלום הסבירות לביצוע הרמת סינוס גדלה באזור טוחנות עליונות והיא תלויה בגובה העצם משיא הרכס ( בתוך חלל הפה) לסינוס שנמצא מעל. כמובן שפרוצדורות כגון הארכת כותרת , אם הייתה מלווה בהסרת עצם מקומית, מגדילה את הסיכויים לחסר גרמי ( חסר עצם ) ובצורך בהרמת סינוס או השתלת עצם מקומית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות