אוגמנטצייה נוספת בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/05/2016 | 00:08 | מאת: שלומי

שלום רב, אני בן 22, כרגע עם חוסר בשן מס' 11 כתוצאה מטראומה בילדות. בספטמבר אשתקד עברתי אוגמנטציה ע"י כירורג פה ולסת, המתנתי למעשה עד החודש (סה"כ המתנה 8 חודשים) ובתצאות ה-CT שביצעתי כעת נראה כי רק חלק קטן מהעצם שהוכנסה (Bio-Oss) נקלטה ולכן יש צורך בביצוע אוגמנטציה נוספת. כעת נאמר לי ע"י הכירורג שיש לקצור עצם מהלסת התחתונה (מאזור רטרומולרי) והשתלה בעצם העליונה. הטיפול צריך להיות בסדציה / הרדמה מלאה, מכיוון שאורך הניתוח הוא ארוך ויש לפתוח גם את הלסת התחתונה על מנת לקחת עצם וגם את הלסת העליונה באזור שן 11 על מנת להכניסה. רציתי לשאול האם התהליך הוא תהליך מקובל? האם על הכירורג להתחשב בכך שאוגמנטציה ראשונה לא נעשה ב-100% ולבוא לקראת הפציינט במחיר? כרגע על ניתוח נוסף בתוספת חדר ניתוח ורופא מרדים לצורך סדציה הוא כמעט 20 אלף ¤, האם המחיר הגיוני? תודה רבה לעונים!

05/05/2016 | 09:21 | מאת: ד"ר הילה קליין

שלומי שלום לעיתים ישנו חסר עצם גדול הדורש השתלת עצם עצמונית מחלק אחר של הלסת. הפרוצדורה איננה מסובכת כל עוד מבוצעת עי כירורג/ית פה ולסת מיומנים. במידה ומדובר בחסר עצם וורטיקלי ( חסר גובה) עליך לדעת שגם כאן ישנו סיכוי לספיגת שתל העצם בכ 50% ויש לדון על כך מראש עם הרופא המטפל סיכונים מול סיכויים. השיקול האם לעבור את הפרוצדורה בהרדמה כללית מלאה הוא שיקול שלך ושל הרופא המטפל. ניתן בהחלט לבצע את הפרוצדורה במרפאת שיניים כירורגית המאובזרת היטב ובכך לחסוך את העלויות הגבוהות של חדר הניתוח והרבה עלויות נלוות. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות