עקירה של שיני בינה עליונות לאחר מעקר תחתונות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/02/2016 | 08:14 | מאת: חיים

שלום רב, ביצעתי עקירה לשתי שיני הבינה התחתונות שלי עקב צמיחה לא נכונה (כיוון שלא היה להן מקום הן צמחו בצורה אופקית). כעת, נאמר לי ע"י רופא השיניים שיש לעקור גם את השתים העליונות כיוון שבהעדר פידבק מהשן ממול, בדרך כלל נוצרת "צמיחת יתר" של השן העליונה. שאלתי היא עד כמה באמת נחוצה הפרקטיקה הזו של עקירת שן בינה בריאה עקב עקירה של השן שממולה? תודה

06/03/2016 | 23:45 | מאת: ד"ר הילה קליין

חיים שלום ברוב המקרים השיניים בפה " חותרות למגע" כלומר כאשר אין שן נגדית השן בוקעת ביתר ממקומה. אם כן מדוע לא מחכים שהשן " תנשור לבד" ולמה לעקור? כיוון שכל שן בפה חולקת קיר עם חברתה הסמוכה לה ואם לדוגמא שן הבינה בוקעת ביתר נספגת ואובדת עצם בקיר המשותף לה ולשן הטוחנת העליונה השניה הסמוכה לה כך שבסוף התהליך ישנו סיכוי רב לאבד את התמיכה של הטוחנת הסמוכה וייתכנו מצבים המצריכים את עקירתה. על מנת למנוע זאת עוקרים את שן הבינה המחוסרת נגדית מראש. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות