מה הסיכוי להצלחת הטיפול

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/01/2016 | 22:36 | מאת: אסי

שלום רב, בשנים 1981-82 קיבלתי הקרנות לצוואר (ברמב"ם) עקב גידול סרטני בנזופרינקס. כתוצאה מכך נהרסו לי בלוטות הרוק באופן מוחלט ונאמר לי שהרס זה הוא בלתי הפיך. חוסר הרוק המוחלט גורם לי עד היום לקושי אדיר והפרעה ביום-יום. בימים אלה החלטתי לנסות טיפול שכלל שטיפה של בלוטות הרוק, וכעבור חודש גם אנדוסקופיה של צד אחד של הפה בינתיים. קשה לי עדיין להעריך אם יש לי הקלה או חידוש רוק, ואני מבקש לשאול אותך האם יש סיכוי או תקווה לטיפול זה, האם יש טעם להמשיך אותו, והאם ניתן "לעורר" את בלוטות הרוק לאחר 33 שנה ללא רוק. אגב, את הטיפול אני עובר אצל פרופ' דורון אפרמיאן, מנהל המחלקה לרפואת הפה בהדסה עין כרם. תודה על תשובתך.

08/02/2016 | 11:05 | מאת: ד"ר הילה קליין

אסי שלום לא הוכח כי אנדוסקופיה או שטיפה של בלוטות הרוק עשויה לעזור במקרה של יובש פה וניוון בלוטות הרוק בייחוד שמדובר בנזק שנגרם מזמן. אך אציין שטיפלתי מקרים של יובש פה שהשתפרו לאחר טיפול אנדוסקופי. לכן כיוון שאין גם אופציה טיפולית אחרת כיום ואם אתה כ"כ סובל , לא הייתי שוללת טיפול כזה . כל עוד התאמת הצפיות נכונה - כלומר זה לא בהכרח יועיל, אך עשוי לשפר. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות