לסת נפוחה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/08/2014 | 22:01 | מאת: מיה

מזה תקופה שאני מרגישה (ניתן להבחין) שצידי הפנים שלי אסימטריות , כלומר לסת צד שמאל שלי נפוחה יותר מצד ימין , יש לי מבנה פנים עם עצמות לסת בולטות (איפה שנגמרת האוזן) פניתי לרופא משפחה שטען שאינו מבחין במשהו חריג ושזה אסימטריה ממש קטנה , עשיתי צילום פנורמי ורופא שיניים טען שזה לא קשור לשיני בינה ואף אינו רואה סימן לצמיחתם של שיני בינה בזמן הקרוב , פניתי לרופא פה ולסת בחיפה שאמר לי יכול להיות שאני לועסת על צד שמאל יותר מצד ימין מה שגרם לשריר לגדול שם , כל הבדיקות האלה עשיתי לפני 4 חודשים וכבר כמה ימים מרגישה רגישות בצד הזה של הלסת היותר גדולה .. אפילו לפעמים כאב ודקירות (נסבל) אבל השקט הנפשי שלי חזר להשתולל , אני כל הזמן מתעסקת עם המראה לבדוק את הגודל וממש חרדה שאולי יש לי גידול שם או שיש בעיה בבלוטת הרוק , אציין שלפני חודש מיששתי במקרה מעל הלסת בצד הנפוח והרגשתי בלוטה קטנטונת והרופא טען שאין מה לחשוש.. אני ממש בלחץ ולא מתפקדת. בת 22 תינוקת אודה להתייחסותכם

06/08/2014 | 01:41 | מאת: ד"ר הילה קליין

מיה שלום ייתכן ואכן מדובר באסמטריה הנובעת מפעילות יתר וגדילה של שריר המסטר המסייע בסגירת הפה. במידה ואת מאד מודאגת וצילום הפנורמי נבדק ונמצא תקין, ניתן לבצע US של רקמות רכות באזור הנפיחות ולראות האם באמת ישנו הבדל בגודל השריר בין הצדדים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות