כאבים לאחר טיפול אנדוסקופיה של בלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/06/2014 | 14:00 | מאת: אנה

שלום, לפני ארבעה ימים עברתי טיפול אנדוסקופיה של בלוטות הרוק,עקב תסמונת סיוגרן שמעוררת לי דלקות בבלוטות,נפיחויות וכאבים מידי פעם. בעיה שממנה אני סובלת 7 שנים. כיום בת 20. מאז הטיפול מאד כואב לי במיוחד בצד ימין,ברגע שאני מתחילה לאכול מתחילים לי כאבים חזקים שמקרינים אפילו לאוזן. צד שמאל עוד איכשהו בסדר. אמנם הנפיחות ירדה,אך עדיין אפילו שנוגעת בלחי או באזור כואב לי.לפני שאפנה לרופא שטיפל בי,רציתי לדעת אם הכאבים הללו אחרי ארבעה ימים הם משהו סביר או שייתכן שהתפתח לי זיהום,או שהרופאה פצעה אותי בפנים תוך כדי הטיפול? בינתיים אני לוקחת משככי כאבים:2-3 ביום[אופטלגין או ארטופן] נ.ב: אם יש מישהו בפורום שעבר את אותו טיפול או יש לו סיוג'רן אשמח לשוחח אתו באופן פרטי.

14/07/2014 | 07:43 | מאת: ד"ר הילה קליין

אנה שלום אנדוסקופיה לצורך הרחבת דרכי הרוק כפי שנעשה לעיתים לטיפול בתסמונת ע"ש סיוגרן , אכן עשויה לגרום לכאבים ונפיחות מקומיים. כיוון שהבלוטה מראש מתפקדת פחות אי לכך פינוי חומר השטיפה ( סליין ) המוזרק לצינור ההפרשה תוך כדח הפרוצדורה איטי יותר. כמובן שאם את חשה בתגובה חריגה יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגי פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות