עקירה כירוגית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/11/2003 | 11:40 | מאת: מיכל

רציתי לדעת האם עקירת שן בינה כרוגית שעפ"י צילום פנורמי מאוד קרוב לתעלת עצבים זו פרוצדורה של כירורג רגיל במרפאת שיניים או אולי של בית חולים בתחום כירוגיה פה ולסת? כמו כן האם יש אפשרות לבצע זאת בהרדמה כללית? הכירורג שראיתי היה די פסימי לגבי כל התהליך ואני ממש מפחדת. כמו כן הבנתי שיש סיכוי לאיבוד תחושה בצד זה של הפה לאחר הניתוח. עד כמה זה נפוץ? תודה רבה.

06/12/2003 | 21:39 | מאת: ד"ר מיכה פלד

עקירה כירורגית של שן בינה היא אחת מהפעולות הכי שכיחות שמבצע כירורג פה ולסת. פעולה זו בדר"כ מתבצעת בהרדמה מקומית ואין צורך בהרדמה כללית. כאשר המטופל מאוד חרד ניתן לבצע טישטוש תוך ורידי על מנת להקל על החרדה. מומלץ לבצע עקירה זו ע"י כירורג פה ולסת במיוחד כשמדובר בשן בינה כלואה בסמיכות לעצב המנדיבולרי. ישנו סיכוי נמוך לפגיעה בעצב זה והוא בעיקר זמני אך חשוב לציין שעקירה זו צריכה להתבצע ע"י כירורג פה ולסת על מנת להימנע מסיבוכים אלו.

06/12/2003 | 21:39 | מאת: ד"ר מיכה פלד

עקירה כירורגית של שן בינה היא אחת מהפעולות הכי שכיחות שמבצע כירורג פה ולסת. פעולה זו בדר"כ מתבצעת בהרדמה מקומית ואין צורך בהרדמה כללית. כאשר המטופל מאוד חרד ניתן לבצע טישטוש תוך ורידי על מנת להקל על החרדה. מומלץ לבצע עקירה זו ע"י כירורג פה ולסת במיוחד כשמדובר בשן בינה כלואה בסמיכות לעצב המנדיבולרי. ישנו סיכוי נמוך לפגיעה בעצב זה והוא בעיקר זמני אך חשוב לציין שעקירה זו צריכה להתבצע ע"י כירורג פה ולסת על מנת להימנע מסיבוכים אלו.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות