עדכון -נפיחות בלחי ימין

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/10/2006 | 22:22 | מאת: רני המודאג

שלום ד"ר כבר שבוע ימים קיימת נפיחות רק בלחי ימין . אין חום, אין צמרמורות, הרגשה גופנית תקינה . ע"פ הוראת רופא עור : מטופל ע"י:: אנטיביוטיקה לוקסויט פורטה LOXAVIT FORTE ארבע פעמים ביום . רופא שיניים בכיר שלל שזה מהשיניים ,צילום פנורמי תקין.. צילום סינוסים תקין. עשיתי CT : הממצאים המעודכנים : "תפיחות ברקמות רכות ללא קולקציה, צסטה מרנטציה במערת הלסת הימני" ספירת דם תקינה. שאלתי : הייתכן שהצסטה מרנטציה גרמה לדלקת +לנפיחות בלחי ימין ? האם זה מסוכן ? האם יש לבצע התערבות כירווגית ? בתודה מראש רני

21/10/2006 | 23:38 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרני שלום! ציסטה רטנטיבית בסינוסים בד"כ לא גורמת לנפיחות. על פי התאור שמסרת מדובר בנפיחות רקמה רכה ובמידה ואין מקור דנטלי לבעיה, כדאי לשקול ביופסיה ( לקיחת דגימה מאזור הנפיחות בתוך הפה) או FNA ( שאיבה עם מחט מתוך אזור הנפיחות) בברכה ד"ר מיכה פלד

03/12/2006 | 23:44 | מאת: אורטל

שלום גילו אצלי ציסטה רטנטיבית בסינוס הספנואידלי מימין, אשמח אם תסבירו לי על זה למה זה גורם אם יש פה הכשר לסרטן...בתודה אורטל

19/04/2008 | 12:37 | מאת: שלמה

מזה זמן רב יש לי נפיחות בלחי ימין מבדיקה אצל רופה עור נאמר לי שכנראה זה מהשיניים לאחר טיפול ממושך בשיניים הבעיה לא נפתרה . מדי פעם המקום גם נהיה אדמדם אבקש לדעת מה עלי לעשות ביכדי לפתור את בעית הנפיחות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות