השתלות וברוקסיזם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/10/2006 | 19:33 | מאת: אביגיל

שלום לרופאים המומחים, אני בשנות הארבעים . לצערי , מסיבות שונות איבדתי המון שיניים . כמעט את כולן ! רופא השיניים אומר שאי אפשר לעשות לי שתלים בגלל שאני סובלת גם מברוקסיזם וזוהי קונטרה-אינדיקציה לשתלים. מצד שני -מה הפיתרון ? ...פלטות של שיניים תותבות בגילי ? רק הרעיון מזעזע אותי וגורם לי לדיכאון ( באמת, אני מרגישה שהביטחון העצמי של יורד מאוד עקב כך). גם העצם נספגה וצריך לבנות עצם. הוא לא רואה סיכוי גדול לטיפול כזה וגם אומר שיש בעיה בכלל לעשות שתלים בלסת התחתונה . למרות העקירות יש לי ריח רע מהפה ואני סובלת גם מזה . אין כבר סיבות הקשורות בשיניים. אני מנקה גם את הלשון עם מנקה לשון. גם בקיבה אין בעיה למיטב ידיעתי .אני מקפידה על אוכל רך כדי שלא ישארו שאריות מזון לא לעוס. ממה זה יכול להיות ? ...החיים שלי כבר לא חיים נורמליים בצורה כזאת!...אני פשוט מיואשת.

21/10/2006 | 23:42 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ברוקסיזם אינו קונטרה אינדיקציה לשתלים, אך באנשים השוחקים שיניים משתדלים לבצע כמות שתלים גדולה יותר על מנת שיעמדו בעומס. לגבי חוסר עצם ישנן אופציות להשתלת עצם . כמו כן תמיד אפשר לתמוך תותבת ע"ג שתלים. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות