יובש בבפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/09/2005 | 17:38 | מאת: ruth

בעלי מתלונן כל הזמן על יובש בפה מקבל תרופות: נובונורם להורדת סוכר. הסוכר בדם 90 מ"ג% monolong 40mg . procor .micropirin 100. tritace 1.25mg cardiloc 10 mg. simvastatin10 mg. omepradex20mg מה גורם ליובש הרב בפה? תודה

20/10/2005 | 21:32 | מאת: ד"ר מיכה פלד

אחת מתופעות הלוואי השכיחות במרבית מהתרופות שציינת הינו יובש פה. כמו כן עם הגיל קיימת ירידה טבעית בהפרשת הרוק. על מנת לסייע בהפרשת הרוק מומלץ להקפיד על שתיה מספקת של מים ולהשתמש בסוכריות חמוצות או מסטיק ללא סוכר המעעודדים הפרשת רוק. כמו כן תמיד רצוי לברר כי לא קיימת סיבה נוספת ליובש בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות