ד"ר שלום!

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/08/2005 | 18:59 | מאת: שיר

לפני כשלוש שנים עקרו לי שלוש בינות למעט הימנית התחתונה , זאת מאחר ואמרו כי היא קרובה מאד לעצב ויושבת על התעלה כדברי הרופא . מאחר ובתקופה האחרונה החלו לי דימומים מאיזור השן שנותרה בנוסף הפך האיזור דלקתי , ובשר צמח מסביבו שאפשר ממש להרימו , בקיצור זה נראה פשוט זוועה שם ואני גם מרגישה טעם נוראי . עשיתי שוב צילום פנורמי והרופא השיניים אמר שאין שום שינוי מבחינת מיקום השן אך עם זאת אין ברירה אלא לבצע עקירה על אף שזו תהיה מאד מסובכת . אני מאד חוששת ומתלבטת אולי כדאי לוותר הבנתי שישנן סכנות של שיתוק הפה ואני ממש מפחדת . אני לא יודעת מה לעשות אם לוותר על העקירה או לא . האם ניתן לסמוך על החלטת הרופא אליו נקבע לי התור לעקירה (הבנתי שהוא מומחה פה ולסת ) , מה היית מייעץ לי? , הרבה תודה מראש, שיר

03/08/2005 | 11:56 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשיר שלום! יש להבחין בין 2 דברים, הסכנה לפגיעה בעצב בעקבות עקירת שן בינה תחתונה, מדברת על פגיעה בתחושה באזור הלסת התחתונה ולא תנועה ובשום אופן אין סכנה לשיתוק של הלסת. במידה ומחוייבת עקירה ממלץ לפנות לכירורג פה ולסת. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות