האם לעקור שיני בינה חצי כלואות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/11/2018 | 01:00 | מאת: שלומי

הי אני בן 24, ולצערי שיני הבינה התחתונות שלי צמחו בכיוון אופקי וכעת הן נראה לי בהגדרה של חצי כלואות כלומר רובן מכוסות אבל יש להם חלקים בחוץ שניתן לראות- במיוחד השמאלית. כרגע אין לי כאבים שנגרמים כתוצאה מהשיניים ואני מאוד מקפיד לנקות עם קיסמים את השיני בינה אחרי כל דבר שאני אוכל(בשן השמאלית ממש אפשר לנקות טוב עם הקיסם ואילו בימנית קצת פחות כי אין אפשרות להיכנס ממש לתוך פני השן). בנוסף עברתי בעבר יישור שיניים והשן השמאלית לפי אחד מרופאי השיניים שלי כנראה דחפה את השיניים ועיקמה מעט אותן.מהמרפאה הפנו אותי לעשות צילום פנורמי וסיטי שהראו שהשיניים קרובות לעצבים ולכן הפנו אותי לבית חולים. השאלה- האם במצב כמו שלי שבו סה"כ אין לי כאבים ואני משתדל לנקות אותן מומלץ בכל זאת לעשות עקירה? אני נורא מפחד מפגיעה עצבית. אם כן, אשמח להמלצה על רופא מומחה או בי"ח שיש בו רופאים מומחים לעקירות כאלה.

25/11/2018 | 05:59 | מאת: ד"ר הילה קליין

אם ישנה הצטברות מזון או המלצה של אורתודונט כדאי לעקור. כל רופא/ה עם התמחו מוכרת בכירורגית פה ולסת יכולים לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות