עודפי רוק לאחר גמר השתלות שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/11/2018 | 04:00 | מאת: hayim8

בן 67 לפני שנה סיימתי השתלות מלאות ב כל הפה (לסת עליונה ותחתונה) ועדיין יש לי עודפי רוק שמגביל את כושר הדיבור בגלל שאני נאלץ לבלוע את עודפי הרוק. ההשתלות בוצעו על גבי גשר/ פלטה ללא הרמת סינוס או תוספת עצם .אין לי כאבי לוואי כיום למעט נקודה אחת עם רגישות קלה מאד. והשאלה למה יש עודפי רוק ואיך מונעים את הבעיה?

08/11/2018 | 09:43 | מאת: ד"ר הילה קליין

הסיבה הכי נפוצה שישנה בעייה סגרית בעקבות השיניים החדשות. הפה מלא ברוק באופן טבעי על מנתלאפשר לובריקציה , דיבור ובליעה. כאשר טונוס השפתיים והשיניים בעצם גורמות לשמירתו בתוך הפה ולא בחוץ . הרבה פמים כאשר הסגר משתנה או שהוא פתוח מידי אנשים חווים הרגשה ל דליפת רוק ועודף רוק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

12/02/2023 | 18:56 | מאת: ריקי

הבנתי שאחרי השתלות וטיפולי שיניים יש עודף רוק בפה המקשה בדיבור אז מה עושים בכל זאת האם יש טיפול

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות