עקירת שן בינה כלואה בצד ימין של הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/08/2018 | 12:46 | מאת: דני

שלום, אני בן 27 והפניתי לעקירת שן בינה כלואה ונאמר לי שהשן בינה גרמה נזק לשן הצמודה אליה וכנראה שיהיה צורך בטיפול שורש(אין כאבים או דלקות באזור). מצרף את צילום הCT וכמו כן אשמח לדעת מה ההשלכות של אי עקירת השן? אציין שאני נורא חושש מהעקירה. תודה

20/08/2018 | 08:43 | מאת: ד"ר הילה קליין

תחילה אציין שאינני נותנת יעוצים בפורום לצילומי CT פרטיים. הייעוץ כאן איננו מחליף בדיקת רופא. באופן כללי כאשר שיני בינה כלואות נמצאות במנח כזה שאיננו מאפשר שמירה על הגיינה תקינה של הטוחנת הסמוכה אליהן וגורמות לעששת . יש צורך בעקירת שן הבינה. המנעו מעקירה תגרום בסופו של דבר לאבדן של שן טוחנת הנחוצה לך למהלך תפקוד תקין. על מנת לעבור עקירת שן בינה בשלום מומלץ לפנות למומחה/ית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות