מעונינת לקבל הסבר תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/08/2017 | 00:05 | מאת: שרה

שלום רב מזה 7 חודשים אני סובלת מכאב ומוגבלות בתנועה בלסת בצד ימין עם הקרנות לאוזן. קיבלתי תוצאות MRI אך איני מבינה, אשמח להסבר המושגים והתוצאות. בנוסף הייתי רוצה לדעת אם הכאבים באוזן מעידים על כך שהלסת עלולותה לפגוע גם בשמיעה תודה. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של מפרקי הלסת: הבדיקה בוצעה בטכניקת STIR, FFE, T2, PD, TSE, SE במישור אקסיאלי, סגיטאלי וקורנאלי כולל סריקה דינמית בתנוחת פה סגור/פה פתוח. סיבת ההפניה : כאבים במפרק לסת ימין, הגבלה בפתיחה. מפרק לסת ימין: קיימים שינויי סיגנל לשדיים בראש המנדיבולה. כמו כן כמות קטנה של נוזל חופשי ומפרקי. תנוחת פה סגור- התקה קדמית של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית טובה. אין עדות לרדוקציה דיסקלית. מפרק לסת שמאל: מבנים גרמיים שמורים. אין עדות לנוזל חופשי מפרקי. תנוחת פה סגור- עמדה וסיגנל תקינים של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית טובה. עמדה דיסקלית תקינה. בסיכום: התקה דיסקלית קדמית ללא רדוקציה במפרק לסת ימין - ADDWOR-RT.

21/08/2017 | 04:39 | מאת: ד"ר הילה קליין

בגדול ניתן לומר שישנה תזוזה של הדיסק המפרקי ממקומו. הלסת התחתונה שלנו איננה מחוברת לגולגולת, והתווך בינה לבין בסיס הגולגולת הינו המפרק שמכיל דיסק סחוסי המאפשר תנועה שלה. התקה /תזוזה של הדיסק ממקומו . ללא רדוקציה - ללא יכולת חזרה למקומו הטבעי. עשויה לגרום לכאבים במפרק וייתכן גם להגבלה בפתיחת הפה או סטייה בפתיחה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות