אשמח לכמה שאלות הבהרה אחרי בדיקה אצל רופא שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/06/2017 | 17:28 | מאת: שושי

שלום, יש לי הרבה זמן כאבים בלחי שמאל ויש לי גם קליקים בלסת הרבה זמן יחד עם כאבים בלסת (יש לי סד לילה). שבת לחי שמאל היתה נפוחה ולכן היום הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים. עשיתי צילום פנורמי- מצ"ב. הוא הפנה למחלקת פה ולסת בבי"ח וכתב בהפניה: "שן 28 כלואה, יש משהו לא ברור מעל השורשים שלה. צפיפות עצם מתחת לשיניים 36-37. בפתיחת הפה יש סתיה לצד ימין. עברה סיטי ראש ואםאראיי בגלל גידול מיקרואדנומה". יש לי מיקרואדנומה בהיפופיזה והוא אומר שיכול להיות שזה לוחץ על העצב החמישי וזה מה שגורם לכאבים. תוכלי בבקשה לצפות בצילום ולאמר לי מה זה המשהו לא ברור בשורש 28? מה זה צפיפות עצם ולמה זה גורם? אפשר שהצילום לא יופיע באתר?

03/07/2017 | 20:35 | מאת: ד"ר הילה קליין

שלום רב אני לא נותנת אבחנות ע"פ צילומים באתר. ע"מ לבצע אבחנה יש להגיע לבדיקה. התשובות הניתנות באתר הן כלליות לגבי מצבים רפואיים. ייתכן שהכאבים ממקור מפרק הלסת , ייתכן מהשן הכלואה. וגם אופציה של מקור עצבי. צריך לפנות לכירורג/ית פה ולסת לבדיקה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות