בן 91 CTX 105 מדוע מסרבים לעקור

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/04/2017 | 17:36 | מאת: דבי

חולה סרטן מעי גס במכבי כירורג מסרב לטפל ובתה"ש פה ולסת לא דרשו בכלל בדיקת CTX והיו מוכנים לעקור לו שיניים מאחר וכל שיניו בכי רע ואינו יכול לאכול .מקבל כל 3 שבועות טיפול אווסטין .וכדורים כימו מה אומר CTX

19/04/2017 | 07:21 | מאת: ד"ר הילה קליין

בכלליות ניתן לומר שהבדיקה בודקת את יכולת הפירוק של העצם. מטופלים המטופלים בתרופות מסוג ביספוספונטים לעיתים נדרשים לבצע בדיקות אלו על מנת לראות האם שחלוף ( בנייה מול פירוק) העצם נמוך . יש הטוענים שערכי בדיקה זו עשויים לנבא האם יתפתח נמק בלסתות בעקבות טיפולים כירורגים בחלל הפה. אין לכך הוכחה מדעית חד משמעית שערך כזה או אחר ינבא לכאן או לכאן . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות