עקירה כירורגית ושינוי מיקום השן ליד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/01/2017 | 11:35 | מאת: :)

שלום, ביום רביעי עברתי עקירה כירורגית של שן שביעית בחלק העליון. אחרי השן השביעית קיימת שן בינה (ההחלטה לעקירה נובעת מטיפול אורטודנטי). אתמול התחלתי להרגיש כאבים בלחי, כשהצלחתי לפתוח את הפה מספיק ראיתי שהשן בינה שינתה את מיקומה ועומדת בצורה אופקית ללחי. האם זה תקין ונובע מהנפיחות שלאחר העקירה? והאם יש דרך להקל על הפציעה בלחי שנגרמת כתוצאה מכך (מיותר לציין שנוצר פצע בלחי ומלווה בכאבים וחוסר נוחות). אשמח לקבל תשובה 🙏🏻

29/01/2017 | 06:00 | מאת: ד"ר הילה קליין

רוב הסיכויים שהשן היתה במנח הזה קודם , בד"כ כשאין מספיק מקום לשיני הבינה הן עוברות למנח בוקלי - לכיוון הלחי. צריך להתייעץ עם האורתדנט האם יש בכוונתו להשתמש בשן וליישר אותה לתוך קשת השיניים. במידה ולא צריך לעקור. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות